Sport

2017.05.04. 16:56

Kovács és Alekszejev döntős - 12 magyar lány közül három jutott a világkupa döntőjébe

Kecskemét - Csütörtökön a női selejtezővel rajtolt az öttusázók világkupa sorozatának harmadik futama. Két fehérvári is döntős.

Ferencz Balázs

A kecskeméti öttusa világkupa mindkét női selejtező csoportjában 34 versenyző fogott párbajtőrt, vagy ugrott medencébe csütörtök reggel. Az A jelű csoportban hat magyar startolt, közöttük voltak az Alba Öttusa SE fiataljai, Palkovics Karolina és Ormándi Rebeka, valamint a Volán Fehérvár pentatlonistái, Varga Eszter és Veszprémi Fruzsina.

A B csoportban viaskodott a legjobb 36 közé jutásért a Volán Fehérvár világbajnoka, Kovács Sarolta, valamint az Alba Öttusa SE élversenyzője, Alekszejev Tamara, aki káprázatosan kezdett a selejtezőben, hiszen 25/8-as mutatóval nyerte a vívást. Kovács Sarolta sem maradt el tőle sokkal, 23 győzelemmel és 10 vereséggel a 3. helyen zárta az első tusát. Saci a medencében is brillírozott, ugyan nem közelítette meg a számot nyerő orosz Gubajdullinát, de 2 perc 12:53-as ideje a második helyre volt elég. Alekszejev 2:19-et úszott, ezzel a középmezőnyben végzett, de összetettben így is fehérvári sporttársa mellett volt a harmadik pozícióban két szám után.

Alekszejev Tamara is döntőbe jutott

Fotó: Molnár Artúr

Az A csoportban Varga Eszter az előkelő negyedik helyen szállt ki a medencéből a 200 méter után, a másik volános, Veszprémi Fruzsina a kilencedik volt ekkor. Ormándi Rebeka a 17., Palkovics Karolina a 21. helyen zárta az úszást. A vívópáston Ormándi a a középmezőnyben zárt 17/16-os mérleggel, Varga, Palkovics és Veszprémi nem remekeltek igazán. Két szám után a brit Murray vezetett, a fehérváriak közül Ormándi a 14., Varga a 18., Palkovics a 29., Veszprémi a 32. volt. A kombinált szám után aztán a koreai Sunwoo Kim ért elsőként a célba, Zs. Tóth Anna a 11. lett, s döntőbe jutott. Ormándi Rebeka a 18., Varga Eszter a 19. helyen zárta a selejtezőt. Réti Kamilla a 23.-ként, Palkovics Karolina a 25.-ként, Veszprémi Fruzsina a 32.-ként búcsúzott a selejtezőben.

A B csoportban Alekszejev Tamarának és Kovács Saroltának sem kellett kifutnia magát a kombinált számban, hiszen szinte biztos volt, hogy kvalifikálják magukat a szombati döntőbe. A lövészettel tarkított futást a középmezőnyben zárták, de így is simán továbbléptek. Összetettben Gubajdullina nyerte a selejtezőt, Kovács Saci a 4., Tamara a 7. helyen zárt a a csoportban. Simon Sarolta a 22., Réti Anna a 27., Józan Beáta a 29., Barta Luca a 30. helyen fejezte be a versenyt, így 12 magyar öttusázóból három jutott a fináléba. Pénteken a férfiakon a sor. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!