Sport

2017.07.05. 12:42

Baji Balázs reméli, a világbajnokságon tovább javíthat az országos rekordon

Az atlétika ünnepét ülték a hét elején a Bregyóban. A Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj világsztárokat hozott Magyarországra, s a magyar atlétákból is szuper eredményeket varázsolt elő.

Ferencz Balázs

Kendra Harrison, az amerikai 100 gátas hölgy a világ idei legjobb futásával a Gyulai Memorial legnagyobb csúcsa talán, de a magyar sportbarátok szívéhez Márton Anita súlylökő-, és Kővágó Zoltán diszkoszvető elsősége áll a legközelebb. No meg a gátfutó klasszis, Baji Balázs új országos csúcsa a 110 méteres távon. Baji 13,15 mp-es ideje egy századdal jobb, mint az általa korábban felállított magyar rekord.

- Jól érzem, hogy a csúcsok döntögetését nem lehet megunni?

- Ez egy nagyon jó elfoglaltság, idén nagyon ráéreztem az ízére. Eddig csak éppen csipegettem belőle, most egy óriási falatot haraptam le az országos csúcsból, tehát innentől kezdve sokkal nehezebb dolgom lesz. De úgy érzem, hogy még nem futottam ki magamból a maximumot. Elégedett vagyok, elvitt a hév - jó értelemben - a hazai közönség miatt, nem váltam görcsössé. Nagyon boldog vagyok, bebizonyosodott, hogy a Gyulai Memorial számomra egy szuper verseny.

- Mennyiben segítette az erős mezőny?

- Néha jó egyedül futni, sokkal jobban tudok koncentrálni a saját technikámra, de az az igazi, ha nagy mezőnyben futok, mert így jön ki, ami bennem van. Jó versenyző vagyok, de sokszor előfordult, hogy hibáztam is a futás során. Most sem volt igazán jó a mozgásom. A tízéves élversenyzés azonban már kellő rutinnal vértezett fel, tudom kezelni ezeket a szituációkat.

- Azt mondta, hogy most is sem volt jó a futása. Mi sülhetett volna ki ebből, ha nincs benne hiba?

- Ez számomra is nagy kérdés. Bízom benne, hogy a londoni világbajnokságon kiderül, s ott meglátom, hogy tényleg van-e még bennem

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!