Sport

2017.07.07. 12:52

Történelmi bringás siker

A SZINGO-Balaton Team története első időfutambajnoki címét szerezte a klub kiváló kerékpárosa, Neubauer Eliza.

Ferencz Balázs

Kalandos győzelmet aratott a székesfehérvári kerékpáros, Neubauer Eliza, hiszen kétszer is nekigyürkőzött a versenytávnak. Az első rajt után a pályát biztosító rendőr más irányba irányította és így nem tudta teljesíteni a távot. Az új rajt iránti kérelmet a versenybíróság először elutasította és már minden veszni látszott, amikor az utolsó pillanatban engedélyezték, hogy újra elinduljon. A felgyülemlett feszültség felspannolta Elizát, s a WU15-ös kategóriában a legjobb időt hajtotta, s a Szingó Balaton Team történetének első időfutambajnoki címét szerezte.

A fehérvári együttes minden versenyzője jól szerepelt Ibrányban. Balogh András az U19-es fiúk között az előkelő negyedik helyet, Paulusz Martin az U17-eseknél a kifejezetten jó 6. pozíciót, Muskovits Dávid pedig a 18. helyet csípte el. Péteri Niké az elit nők között indult, ahol a hatodik leggyorsabb volt.

Az országos bajnokság az utánpótlás mezőnyversenyekkel folytatódott. Ezen a viadalon sem maradt bajnoki cím nélkül a Szingó Balaton Team, Neubauler Elizának sikerült dupláznia, a pénteki időfutam után, a mezőnyversenyt is megnyerte, szoros sprintben lett első a WU15-ös lányok között. Balogh András szintén megismételte előző napi eredményét, egy brutális, hatkörös szökés után az U19-es fiúk között a 4. helyet szerezte meg. Az U17-es fiúk között Paulusz Martin a mezőnnyel megérkezve a 15. helyen hajtott át a célvonalon, tőle kicsit lemaradva Muskovits Dávid a 21., míg Endrődi Csaba a 24. lett.

Az ibrányi viadal harmadik versenynapján Péteri Niké pattant nyeregbe az elit nők mezőnyében. Az egyesület beszámolója szerint a szervezők finoman szólva sem álltak a helyzet magaslatán, egy egyfős hosszú szökés, kétszeri mezőnyfélreállítás és kizárások tarkították a nők botrányos futamát. Nagy felzúdulást keltett, hogy megállították a 105 km-es versenyt 2 km-rel a cél előtt. Végül Péteri Niké lecsúszott a dobogóról, a 4. helyet szerezte meg az ob-n, ami valójában egy elsőéves felnőtt versenyzőtől kiváló eredmény. fb

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!