Sportvilág

2011.11.17. 19:07

Ács László, a profi bajnok

Székesfehérvár - Egyhangú pontozással lett profi thai-box magyar bajnok Ács László, a fehérvári Professional Kempo Fighters (PKF) Team kempósa a szekszárdi gálán.

Matók János

A múlt szombaton Szekszárdon megrendezett küzdősport gálán Ács László , a székesfehérvári Professional Kempo Fighters (PKF) Team harcosa, a -86 kg-os súlycsoportban a helyi Kovács Gábort győzte le egy látványos és élvezetes mérkőzésen, s ezzel a kempo után a profi thai-box magyar bajnoki címét is megszerezte. Amatőr és profi boksz, thai-boksz és MMA szabályrendszerekben összesen tizennégy meccset rendeztek a  gálán. Ács László és Kovács Gábor 5x3 perces összecsapása végigment, a fehérvári kempós ellenfelére a második és a negyedik menetben is rá kellett számolni. Ács végül egyhangú pontozással nyert.  A fehérvári PKF Team másik versenyzője, Gábor Péter szintén thai-box szabályrendszerben lépett szorítók közé az est folyamán, ugyancsak -86 kg-os súlycsoportban. A Bonifert János ellen vívott küzdelme viszont  5x2 percig tartott. Gábor - Ácshoz hasonlóan - egyhangú pontozással győzte le ellenfelét. A harcosokat  a PKF Team tulajdonos-menedzsere, Renshi Takács Attila (4. dan) készítette fel.
 A budapesti kempós, Gémes Dániel teljessé téve a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet delegáltjainak számát a gálán, szintén ringbe szállt thai-boxban, 3x2 perces mérkőzés keretében. Ő még újoncnak számított a ringes viadalokat illetően, mint ahogy ellenfele, a helyi Bonifert Bálint is, aki  a +100 kg-os súlycsoportban rendezett harcot  megosztott pontozással nyerte.  A kempósokat a helyszínen tekintette meg a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet tiszteletbeli elnöke, Hanshi Lévai László.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!