Sportvilág

2011.12.15. 16:07

Örömautózás a Ladával

Címkék#rali#Lévai

Székesfehérvár - A rossz emlékű idei országos rali-bajnokság után, Lévai Ferenc számára az idei Mikulás-rali az évad legjobban sikerült versenye volt. Sajnálatára hű navigátora nélkül.

Matók János

A Mikulás-ralin teljesített örömautózás kapcsán Lévai Ferenc,  a soponyai pilóta  egyedül azt sajnálta  nagyon, hogy azt az élményt nem tudta megosztani a mecseki balesetből még mindig lábadozó navigátorával  és barátjával, Schweighardt Gáborral. Amúgy  az idei már a második Miku-vb volt,  amin  Ferkó testvére,  Zsuzsa látta el a navigátori teendőket, ezért  már egyfajta hagyományról van szó az esetükben. Az igazi újdonság azonban  nem a navigátor személye, hanem maga a versenyautó volt, hiszen a még szintén lábadozó Honda helyett egy igazi legendával, egy A-s Ladával álltak rajthoz.


 Az autót a komlói Notheisz Attilától bérelték, aki egy műszakilag és technikailag is fantasztikusan felkészített autót adott  Lévaiéknak  a versenyre. Mivel a pilóta soha életében nem versenyezett  hátsókerék hajtású autóval és utcán is legalább 15 éve nem vezetett Ladát, ezért az első három szakaszt az ismerkedés jegyében töltötték el. A második körre azonban már olyannyira kezdett  ráérezni az ízére, hogy egészen elszomorodott, amikor a verseny végén vissza kellett adni a játékszert  jogos tulajdonosának. Annak ellenére, hogy egy pillanatig sem koncentráltak  a  jó helyezés elérésére, a kategória negyedik helyén értek be  a célba, ami nem mellékesen az idei legjobb eredményük volt.
 Lévai Ferenc itt  szeretné megköszönni csapatának az  egész éves áldozatos munkát, partnereiknek a kitartó együttműködést, családjaiknak és barátaiknak pedig a támogatást és a gondoskodást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!