Sportvilág

2013.12.16. 20:55

Másodszor is sima győzelem Miskolcon

Vasárnap Litvániát, hétfőn Romániát verte magabiztosan a magyar U20-as válogatott a miskolci jégkorong világbajnokságon.

Bobory Balázs

Magyarország–Románia 6-1 (1-1, 3-0, 2-0)
Miskolc, vezette: Gregersen, Erdle, Icsikava.
Magyarország: Arany G. – Dósa (1), Arany M., Vokla, Stipsicz, Erdély 3 (1), Garát, Sárpátki, Kocsis (2), Szabó P., Reisz, Láday (1), Nagy K. 1, Sebők, Keresztury, Vincze 1 (2), Könczey (1), Korbuly, Reiter A. (1), Galló 1 (1)Ritó (1). Szövetségi edző: Rich Chernomaz.
Románia: Tőke – Hodos, Gecse, Popa, Bors, Silló 1, Péter, Egyed, Okos, Gheba, Bíró G., Bors, Constantin, Tamás, Hildebrand, Bíró M., Salló, Dumitru (1), Rokaly, Molnár Z. (1), Csergő. Szövetségi kapitány: Marius Trandafir.
Kiállítások: 14+10 perc fegyelmi (Szabó P.), ill. 4. p.

A litvánok elleni vasárnapi, 5-0-ás utolsó harmad és az 5-1-es győzelem megfelelő táptalajt adott a mieinknek a románok elleni folytatásra. Nem is kezdődhetett volna jobban a mérkőzés, az első harmad 39. percében Erdély Csanád szerzett vezetést a magyar együttesnek, ekkor még sajnálni lehetett, hogy az ellenfél 25 másodperc múlva Silló révén egyenlített.

Nagy Krisztián, (pirosban) támadja románok kapuját (Fotó: Bán Olivér)

A két együttes közötti különbség már az első játékrészben is látszott, de gólokban csak a második periódusban domborodott ki. Háromszor kellett Tőke kapusnak maga mögé nyúlnia, szűk hét perc alatt sorrendben Erdély, Galló, majd ismét Erdély talált a ketrecbe.

Az utolsó harmad szinte már formalitássá vált, de a mieink nem álltak le, Vincze, majd Nagy Krisztián gólja a fölényes magyar sikert jelentette, 6-1. Örvendetes volt látni többek között a Kocsis-Erdély-Vincze fehérvári támadótrió ötletes, erőteljes, gólerős játékát, ezek a fiatalok az EBEL-ben edződnek, éppen ezért talán elvárható, hogy magas szinten teljesítsenek a Divízió II-es világbajnokságon is.

Kedden szünnap következik a vb-n, aztán szerdán újabb lépést lehet tenni a feljutás felé Észtország ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!