Sportvilág

2016.11.13. 20:20

Csodaszép vasárnap este - Mindkét félidőben kétszer vették be a mieink az andorraiak kapuját

Budapest - Az Andorra elleni világbajnoki selejtezővel zárta idei tétmeccsei sorát a magyar labdarúgó válogatott.

Szupkai Gábor

A magyar szurkolók akkor sem kevésbé lelkesek, ha nem az európai elithez tartozó válogatott a mieink vendége. Igaz, ilyen esetekben szinte garantált az örömünnep, már ha egyáltalán ezt bárki ellen biztosra lehet venni. Elvégre Svájc is csupán 2-1-re verte a vasárnap esti ellenfelünket Andorrát, akikkel eddig kétszer mérkőztünk, és még gólt sem kaptunk. Mint kiderült, Gera Zoltán sérülése mégsem volt olyan vészes, mint amilyennek látszott, így 97-edszer vehette fel a 10-es mezt.

 

Kezdés után állandóan nálunk volt a játék legfontosabb eszköze, a labdabirtoklási arányban igen nagy volt a különbség, bár ezzel még senki nem nyert meccset. Ráadásul hiába a fölény, először egy vendéglövés után került az alapvonalon túlra a labda. Ez még nagy riadalmat nem keltett, nem úgy az andorrai kapu előtt Bese Barnabás betörése, de végül őt is szépen szerelte becsúszva a hercegség szorgos elhárítóegysége. Sajnos sok apró szabálytalanság miatt túl sokat hallottuk a játékvezető semmivel sem összetéveszthető sípjelét, mi továbbra is jó sokat labdáztunk, de kapura még csak nem is próbáltunk tüzelni. A 20. percre a szurkolók is csak néma csendben figyelték a gurigázást, majd persze újra rákezdtek, hiszen a csapatnak kellett a buzdítás, nekik pedig jót tett egy kis ugrálás a nagy hidegben. A fiúk is elkezdték csipkedni magukat, Dzsudzsák a jobb oldalon sikeresen vívott meg a védőkkel, pontosan adott középre, Szalai még kapura is fordult, ám a lövésben erő már nem akadt, a kapus könnyedén szorította magához a labdát. Egy perc múlva 18 méterről következett egy szabadrúgás, amit láttunk már jobban is elvégezni Dzsudzsák által, de nem most. Még ugyanebben a percben Korhut is kapura gurított 12-ről, de a célzás ezúttal sem volt tökéletes. A 33. percben újra a mieink 7-ese adott be jobbról, amit Gomes középre ütött, éppen Gera elé, 1-0. Egy fölément Szalai fejes, Gyurcsó gyenge lövése, szögletek, és egy Lang Ádám gól. Dzsudzsák jobb oldali beadása remek a Dijon védőjének, aki az ötös bal sarka elől jobbal a jobb alsóba perdít, 2-0. . Jöhetett a jól megérdemelt pihenő.

A térfélcserén kívül nem sok minden változott, mi támadtunk, Gyurcsó közelről, Kleinheisler távolról kétszer is lendítette a lábát, de nem a szurkolók által várt módon hajtották végre a műveletet. Ahogy Gera sem a 67. percben, mikor Korhut baloldali beadását az ötösről lőtte mellé, pedig Gomes már feküdt. A 73. percben minden egy Korhut beadással kezdődött, majd Kleinheisler emelte vissza a labdát az alapvonalról Gerához, aki remekül passzolt Gyurcsóhoz, ő meg a kapuba, 3-0. Néhány perc múlva a frissen beállt Stieber bolondította meg az andorrai védőket, középre adott ahol Szalai Ádám sarokkal juttatta a labdát éppenhogy a gólvonal mögé, 4-0.

Ezzel simán, gyűjtötte be a győzelmet Bernd Storck csapata, amely kedden a svédek elleni barátságos meccsel búcsúztatja az évet és egyúttal néhány játékost is.

Magyarország-Andorra 4-0 (2-0)

Groupama Aréna. Vezette: Nikolaidesz (ciprusi)

Magyarország: Gulácsi - Bese, Lang, Guzmics, Korhut - Nagy Á., Gera (Böde 84.) - Dzsudzsák, Kleinheisler (Stieber 74.), Gyurcsó (Németh K. 81.) - Szalai. Szövetségi kapitány: Bernd Storck

Andorra: Gomes - C. Rubio, E. García, Vales, Llovera, San Nicolás - Víctor Rodríguez (V. Moreira), Vieira, C. Martínez (A. Martinez 67.) - Pujol (J. Sanchez 87.), Aláez. Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez

Gólszerző: Gera (33.), Lang (44.), Gyurcsó (73.), Szalai (87.)

Sárga lap: Kleinheisler (15.), Korhut (35.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!