Székesfehérvár

2011.10.14. 17:43

Bronzérmes atletizáló diákok

Székesfehérvár - Fehérvári iskolák diákjai szerepeltek sikeresen az országos atlétikai ügyességi csapatbajnokságon.

feol.hu

A Tóvárosi Általános Iskola tanulói Székesfehérvárt és Fejér megyét képviselték az október 11-én, Albertirsán megrendezett országos megmérettetésen. A diákok nagyszerűen szerepeltek,  a lányok közül távolugrásban a Kotsis Viktória, Kása Barbara, Bagotai Zsanett, Király Eliza, Ragó Nikolett alkotta csapat a harmadik helyen végzett. Ugyancsak bronzérmesek lettek 10x200 méteres váltófutásban, a csapat tagjai voltak: Kotsis Viktória, Kása Barbara, Bagotai Zsanett, Király Eliza, Ragó Nikolett, Krecskó Ferenc, Szujó Péter, Lakatos Renátó, Botyánszki Ádám, Felner Róbert.

A Táncsics Mihály Általános Iskola tanulói a pákozdi Katonai Emlékparkban, négy állomáshelyen ismerkedtek meg a Magyar Honvédség munkájával, a pákozdi csata eseményeivel. Alapfokú alaki kiképzést is kaptak, így megtapasztalhatták az újoncoktól elvárt fegyelmet. Nagy élményt nyújtott számukra a MIG-29-es szimulátor és az, hogy a lövészárokban beleélhették magukat az első világháborús katonák embert próbáló küzdelmeibe.  A gyerekek részt vettek az október 6-i ünnepélyes megemlékezésen is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!