Székesfehérvár

2013.12.04. 13:30

Hitelek és díjak - A szövetkezet nem vett fel 700 milliót

Székesfehérvár - Az utolsó tízemeletes házak előírt felújításainál tart az I. Számú Lakásfenntartó Szövetkezet.

Házi Péter

A november 18-án megjelent 51/2013 (XI.18.) NGM rendelet lényege, hogy mostantól a szolgáltató kötelezettsége a gázvezetékek és a berendezések felülvizsgálata. Ám ahogy Ódor Zoltán, az I. Számú Lakásfenntartó Szövetkezet képviseletében a Tolnai utcai iskolában tartott tagértekezleten elmondta, ha a felülvizsgálat során túl sok hiányosságot talál a szolgáltató, akár az egész lépcsőházat is kizárhatja a szolgáltatásból. A lehetőség megvan arra, hogy saját szakemberrel végeztessék el a lakók a szükséges javításokat, de ezért célszerűbb lenne, ha a szövetkezet által megbízott szerelők, egyszerre végeznék el a munkát.

A gáz szabványosítási érintésvédelmi, villámvédelmi és egyéb szükséges javításokhoz a Tolnai utca 34. esetében 4,8, a Tolnai 44-46. esetében 7,7 millió forintnyi hitelt kell felvenni. A teljes költséghez a szövetkezet felújítási alapjából is tesznek hozzá. Lakossági kérdésre, miért kellett szövetkezeti szinten 700 milliót felvenni, Ódor Zoltán elmondta, csak a lehetőségét teremtették meg ennek, de valójában még az egyharmadánál sem tartanak az összegnek, holott a felújítások jelentős része már lezajlott. Hozzátette, a Tolnai utcai lakásokra 120-130 ezer forintnyi hitel törlesztése jut, amit 60 hónapon át havi 1760-2717 forinttal lehet letudni, a kamat minimális.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!