Székesfehérvár

2014.03.23. 21:30

Folytatódik a versengés

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg az országos angol célnyelvi civilizációs versenyt, melynek a Comenius Iskola volt a házigazdája.

Miskei Anita

2004–ben indult útjára a verseny, melyen a két tanítási nyelvű középiskolások mérhetik össze tudásukat.

– Nem csak a nyelvismeret számít, hiszen ezek a fiatalok már felsőfokú nyelvtudás birtokában vannak. Így a megmérettetések során az angolszász, amerikai történelmi, kulturális, politikai ismereteiket bizonyíthatják – mesélte Rockenbauer Lajos, a Comenius Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola igazgatója.

A győztes csapat tagjai a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium diákjai. Nem találtak legyőzőre (Fotó: Comenius Iskola)

Intézményének tanulói a nyolcadik versenyt megnyerték, a kilencediknek így házigazdái lehettek, majd a tizediket ismét megnyerték, s a mostani, tizenegyediket újra megrendezhették. A szép sorozat azonban megszakadt, a salgótarjáni iskola csapata győzött. A versenyen egyébként 14 iskola három fős csapatai versengtek, s a diákok ezúttal az ötvenes évek Amerikájában, Angliájában kalandoztak. Hozzátette, a legizgalmasabb pillanatok azok voltak, amikor a fiatalok színdarabokat adtak elő, s ehhez az ötvenes évekből származó fotókat, eszközöket is beszereztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!