Székesfehérvár

2015.06.09. 17:20

A koronázási játékok óriásbábjain diákok is dolgoznak

Székesfehérvár – Érdekes munkának tartják, ezért lelkesen barkácsoltak négy iskola diákjai kedden a Táncházban kezdődött négynapos óriásbáb-alkotótáborban.

Kocsis Noémi

A szokásokhoz híven, az előkészítő munka a diákoké, majd a varrónők, ékszerészek és más szakemberek következnek. Fotó: Simon Erika

Balogh Krisztina örült, hogy elhozhatta diákjait, a kodolányisok most először fértek be a kiválasztott keretbe, 14 diák forgatta az ollót és a lyukasztót a kedden kezdődött óriásbábos alkotótáborban. A Táncház udvarán közben Majoros Gyula szobrászművész és kis csapata egy jókora kardon ügyködtek szivacsos anyagból és fából, ezt szorongatja majd a király, míg másik kezében természetesen egy könyvet tart. Az idei Koronázási Ünnepi Játékok két figuráját, Könyves Kálmánt és fia alakját, Álmos herceget általános és középiskolás diákok készítik elő, a király vértje például vagy négyszáz különálló darabból fog állni, ezeket szabták ki, de készült óriási „aranykorona" és Álmos haja is ott hevert egy asztalon, egyelőre a fej nélkül... A Gorsium, a Hétvezér, a Kodolányi és a Széna téri iskolák diákjai ékszereket, ruhadíszeket, koronázási kiegészítőket is készítenek a négy nap alatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!