Székesfehérvár

2017.02.14. 13:33

Wass Albert-maraton, ötödször

Székesfehérvár – Világszerte a 10., a megyében az 5. Wass Albert felolvasó maratont rendezik meg a hétvégén.

Bokros Judit

A Wass Albert felolvasó maratonon az erdélyi magyar író műveiből adnak elő a jelentkezők 25 órán keresztül. Székesfehérváron ötödik alkalommal lesz lehetőség erre, míg a világ számos pontján – például New York-ban, Kárpátalján – már tizedszer rendezik meg a felolvasást.

A pénteken 18 órakor kezdődő eseményről Jakubek Tibor szervező beszélt kedden a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Mint kiderült, még várják a jelentkezőket (a házban, illetve a 06/30/643-76-05-ös telefonszámon), akik a lehetőségekhez mérten kapnak szerepet a bő egy napos felolvasás során. Akik szeretnének csatlakozni, azok a helyszínen lévő, vagy a maguk által választott Wass Albert-műből adhatnak elő, a várakozások szerint legalább 15 perc időtartamban.

A rendezvény helyszíne a művelődési ház Szent Korona galériája lesz, február 17-én este hat órától. Akkor, az udvari domborműnél rendezett koszorúzást követően a Vörösmarty Mihály Könyvtár igazgatója, Vassné Borsos Beáta Bíborka mond köszöntőt, majd Kozáry Ferenc, a Vörösmarty Színház művésze kezdi a felolvasást. Ezután gyerekek következnek, 3/4 7-től a sárkeresztúri és a II. Rákóczi Ferenc általános iskola diákjai kapcsolódnak be a programba, meseolvasással. Innen indul az éjszakába nyúló, szombaton 19 óráig tartó maraton, amelyen közismert emberek is részt vesznek. Aznap reggel 8 órától például Balajthy Ferenc költő tart matinét a gyerekeknek, később felolvas Bakonyi István irodalomtörténész, és idén először néhány politikus is jelentkezett. A zárás előtt, 18 órától megzenésített versek, kórusműsor hangzik el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!