Székesfehérvár

2017.03.07. 14:39

Építészeti elismerés

A székesfehérvári önkormányzat várja a javaslatokat a Schmidl Ferenc Építészeti Díjra.

Szabó Zoltán

A díj annak az építész tervezőnek adományozható, aki Székesfehérvár közigazgatási területén belül, 1990. után megvalósult építészeti alkotása révén hozzájárult a Fehérvár városképének fejlődéséhez, építészeti kultúrájának előmozdításához, az épített környezet minőségének javításához.

Az elismerés adományozásával elhunyt személy emléke is megtisztelhető. Az elismerés adományozására bármely természetes vagy jogi személy javaslatot tehet, a tervezők saját alkotásaikat is nevezhetik.

A Schmidl Ferenc Építészeti Díjra tett indítványnak tartalmaznia kell a javaslattevő nevét és elérhetőségét, a javasolt építész nevét és elérhetőségét, a deíjazás indokául szolgáló épület leírását, fényképeit, megértéséhez szükséges mértékű, léptékű, építészeti tervlapjait, látványterveit.

A javaslatokat május 31-ig írásban lehet benyújtani, és leadhatóak a polgármesteri hivatal Városház tér 1. szám alatti portáján, postán pedig elküldhetők Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármesteri hivatal, főépítészi iroda címére: 8000 Székesfehérvár, Városház tér 1.A Schmidl Ferenc Építészeti Díjat októberben, az Építészet világnapja alkalmából tartandó rendezvényen adják majd át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!