Utazó

2010.09.15. 15:29

A legkedveltett üdülőhelyünk - Sukorón átvették az elismerést

FMH - Az osztályzatok összesítésében a Velencei-tó északi partján fekvő, gyönyörű panorámával rendelkező település lett az első lapunk versenyében. Szerdán a polgámester átvette a márványtáblát.

Kovalcsik Katalin

A legkedveltebb üdülőhely az idén Sukoró lett, a közönség díját Gárdony és Rácalmás kapta a versenyben, amelyet lapunk kezdeményezett. A második évben is nyolc települést jártunk végig: Etyek, Fehérvárcsurgó, Gárdony, Pákozd, Rácalmás, Rétimajor, Sukoró és Velence volt a kiválasztott turisztikai desztináció. Közülük Sukoró került ki győztesen az üdülők szavazatai alapján. Ahol jó nyaralni, ott valószínűleg élni is jó, hagzott el az ünnepélyes díjátadáson.


Vizek mentén kerestük a nyaralókat, akiket arra kértünk, hogy válaszoljanak tíz, a települést érintő kérdésünkre,  amelyek alapján osztályzatokat kaptak a városok, a falvak. Lapunk szerdán a Gémeskút étterembe invitálta  a turizmus résztvevőit, a települések képviselőit, hogy a nyertes falunak átadhassuk a márványtáblát.  Elekes András, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője köszöntötte a vendégeket, köztük  Törő Gábor országgyűlési képviselőt, a megyei  közgyűlés megbízott elnökét,  L. Simon László országgyűlési képviselőt,  Kutai Tibort, a kistérség elnökét, Szabó Gábort, a velencei TDM vezetőjét, Törzsök Tibort,  a falusi turizmus egyesület elnökét, az érintett települések vezetőit.
- Lapunk számára fontos volt, hogy  bemutassuk a kiválasztott településeket  - mondta köszöntője után a főszerkesztő. - A több mint 12 oldal, amit az üdülőhelyi bemutatkozásra szántunk egyrészt bemutatta  a városokat, falvakat azoknak, akik eddig nem jártak arrafelé, másrészt megmutattuk azt is, hogy a belföldi célállomások milyen értékeket rejtenek. A hazai turizmusban az utóbbi időben jelentős helyet foglalnak el a belföldi úticélok, így Fejér megye természeti gazdagsága, az épített környezetek értékei is. Tavaly Mór lett a legsikeresebb az általunk kiírt versenyben, az idén Sukorót  értékelték a legkedveltebbnek a megkérdezettek. Újdonságként ebben az évben az interneten is szavazhattak  a nyaralók, a települések ismerői. A közönségdíjat Gárdony és Rácalmás érdemelte ki.

-  Ahol jó üdülni, ott valószínűleg nagyon jó élni is - mondta hozzászólásában Törő Gábor, megbízott megyei elnök.  - Az üdülőknek feltett kérdések érintették a települési rendet, a közbiztonságot, alkalmasságot a pihenésre, a szórakozásra.  Ha  mindezek rendben vannak, akkor a faluban, városban élők is jól érzik magukat. 
L. Simon László büszkeséggel nyugtázta, hogy választókörzetének települései  érintettek a díjazottak közt. Nem hagyta szó nélkül Sukoró negatív népszerűségét, de azt is hozzátette, egyértelmű, hogy nem lesz kaszinóváros a területen, viszont az is biztos, hogy nem szabad parlagon hagyni az elmúlt hónapokban oly sokszor emlegetett tóparti hektárokat. Sportlétesítmény, tájba illő beruházás kell a partra, tette hozzá.


Molnár Gábor, Sukoró polgármestere köszönte a Hírlap kezdeményezését. A település sikere minősíti a falu lakóit, az érte dolgozókat. Az elismerést a  következő testület figyelmébe ajánlotta, mint kitűnő ajánlólevelet a jövőre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!