Videoton

2012.12.06. 10:46

Elmaradt a Sporting-Vidi párharc! (frissítve)

Lisszabon - A sok esőzés miatt alkalmatlan lett a pálya, ezért elmaradt a csütörtökre meghirdetett Sporting CP-Videoton FC mérkőzés.

Bobory Balázs

A játékvezetők megvizsgálták a pályát, majd játékra alkalmatlannak nyilvánították, elmarad a mérkőzés.

Az UEFA döntése szerint a mérkőzést pénteken, magyar idő szerint 21.05-kor pótolják.

Háromnegyed órával a döntés után a futballisták fogták a cókmókjukat, és felsétáltak a buszra, majd visszatértek a szállodába. Szerencsére a székesfehérvári menedzsmentnek nem kell átíratni a jegyeket, amelyek amúgy is szombatra szólnak azoknak, akik visszatérnek Magyarországra, a légiósok pedig természetesen hazatutaznak szülőhazájukba jól megérdemelt szabadságukra.

Paulo Sousa, a Videoton mestere jött ki utoljára a piros-kékek öltözőjéből, a portugál televíziós stábok és újságírók azonnal megrohamozták. A tréner a magyar médiamunkásoknak is nyilatkozott.

"Hogy csalódott vagyok-e? Nem lehetek, ez volt a realitás, nem lehetett ezen a pályán futballozni - mondta Sousa. - Természetesen jó lett volna játszani, de nincs mit tennünk, most visszamegyünk a szállodába, hogy a játékosok a lehető legtöbbet pihenjenek, és pénteken próbáljuk ugyanazt a rutint tartani, mint csütörtökön.

Felmerült a kérdés: nem sportszerűtlen-e, hogy a másik összecsapást, a Genk-FC Basel meccset lejátszották, így a Vidi már annak az eredménynek az ismeretében léphet pályára pénteken.

- Nem lehet mit tenni, az UEFA szabályszerűen járt el, csak bízni tudunk benne, hogy számunkra kedvező eredmény születik, azaz nyer a Genk - fejezte be mondandóját Sousa, majd elindult a csapatbusz felé.

Az eredmény nem változott, nem esett gól a Genk-FC Basel mérkőzésen, a 0-0 azt jelenti, hogy a Videoton a pénteki mérkőzés eredményétól függetlenül búcsúzott az Európa Ligából.

 

 

 

Fotók: Bobory Balázs

Este 9 óra előtt nagy volt a valószínűsége, hogy a nem kerül sor csütörtökön a Sporting CP-Videoton FC Európa Liga-mérkőzésre, mivel Lisszabonban, az egész napos esőzés játékra alkalmatlanná tette a pályát.

A pályamunkások serényen dolgoznak, a hivatalos UEFA-delegált és a játékvezető a kezdés időpontjában, 21.05-kor dönt a csata sorsáról. A csapatok még melegíteni sem jöttek ki.

 

 

 

Magyar idő szerint három órával a Sporting-Videoton Európa Liga összecsapás előtt továbbra is zuhog az eső Lisszabonban.

A belvárosban jónéhány Vidi-drukker nézelődött a kitartó égi áldás ellenére is. Nagy kérdés, hogy a felázott, mély talaj melyik csapatnak lesz kedvező. A tét a Vidinek óriási: nyernie kell, ha tovább akar jutni a csoportkörből!

 

Az autó tulaja csütörtök délután parkolt a Sporting stadionja mellé és vélhetően nem Benfica-drukker... (Fotó: Bobory Balázs)

Íme néhány érdekesség a 21.05-kor kezdődő mérkőzés előtt:

- A Sporting története során négy alkalommal találkozott magyar csapattal valamelyik nemzetközi kupában. Először 1964-ben, a Kupagyőztesek Európa Kupájának döntőjében az MTK-val. A finálé 3-3-ra végződött, az akkori szabályok szerint újra kellett játszani a mérkőzést, amelyen a portugálok Morais góljával 1-0-ra nyertek. 1966-ban a Vasas a BEK-ben 7-0-ás, 1975-ben az UEFA-kupában 4-3-as összesítéssel múlta felül a portugál együttest. 1980-ban a Sporting a Honvéd ellen is elbukott a Bajnokcsapatok Európa Kupájában, 3-0-ás összesítéssel ment tovább a budapesti egyesület.

- A Sporting immár 15 mérkőzés óta veretlen a nemzetközi porondon hazai pályán, utoljára a 2010/2011-es szezonban kaptaki ki az Estadio Jose Alvaladéban, akkor a dán Bröndby nyert 2-0-ra.

- A Sporting játékosai eddig a legsportszerűtlenebbek az idei kiírásban, 14 sárga- és három piros lapot kaptak.

- A Vidi még nem szerzett gólt idegenben az EL-csoportkörében.

- A Sporting szélsőjét, Diego Capelt állították meg eddig a legtöbbször szabálytalanul a csoportkörben: összesen 22 alkalommal.

- Paulo Sousa, a Vidi mestere az 1993/94-es szezonban Benficától igazolt a városi rivális Sportinghoz és 31 bajnoki meccsen két gólt szerzett. Ezután szerződött a Juventusba, ahol 1996-ban Bajnokok Ligáját nyert.

- Marco Caneira 17 évesen mutatkozott be a Sportingban, majd három különböző időszakban viselte a klub mezét: 1996 és 2000, 2006 és 2007, valamint 2008 és 2011 között.

 

Szakadatlanul esik Lisszabonban

Lisszabonban utolsó csoportmérkőzését játssza az Európa Ligában a Vidi. Az eső szakadatlanul zuhog.

Hétköznap lévén hatalmas a forgalom a városban, a közlekedési morál természetesen más, mint a Vidi eddigi két állomáshelyén, Genkben, vagy éppen Bázelben: a mediterrán temperamentumosság leginkább a folyamatos dudálásban mérhető le.A fehérvári futballisták a délelőtt folyamán rövid átmozgató edzésen vesznek részt, majd ebéd és csendes pihenő következik. Hatalmas futballáz nem övezi a városban az összecsapást, a Sporting már kiesett az EL-ből, így számára inkább a hétfői, Benfica elleni csata a fontos. Nem várható, hogy sokan lesznek a Videoton elleni találkozón, egyes helyekre már 6 euróért lehet jegyet venni a stadionba.

 



- Igen, mi is tudjuk, hogy a Sporting számára inkább a Benfica elleni városi derbi az elsődleges. Szeretnénk csak a saját dolgunkkal foglalkozni és jó eredményt elérni - mondta Marco Caneira, a Vidi belső védője, aki minden bizonnyal ott lesz a fehérvári kezdőcsapatban. A portugál válogatott bekk egy újságírói kérdésre azt is elmondta, szerinte már nem férne be a jelenlegi Sportingba, de mindig szeretettel gondol vissza azokra az időkre, amikor az Oroszlánok mezében szerepelt.

Nos, mi úgy gondoljuk, Caneira semmivel nem rosszabb játékos a jelenlegi lisszaboni hátvédeknél és bízunk benne, hogy ezt igazolja is csütörtök este.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!