Belföld

2009.06.23. 04:40

Bajnai reggelizik, koszorúz, fát ültet Izraelben

FMH - Izraelbe érkezett másfél napos hivatalos látogatásra Bajnai Gordon miniszterelnök annak apropóján, hogy a két ország húsz éve vette fel újra egymással a diplomáciai kapcsolatokat.

feol.hu

A magyar kormányfő kedd hajnalban érkezett Jeruzsálembe, ahol Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel munkareggelin vesz részt. Ezután Simon Peresz államfővel egyeztet.
Még délelőtt ellátogat a Jad Vasem holokausztmúzeumba, ahol megtekinti a kiállítást, majd koszorút helyez el az Emlékek Csarnokában arra a jelképes sírra, amely a második világháború hatmillió zsidó áldozatának állít emléket. A magyar miniszterelnök ezt követően fát ültet a Jeruzsálem erdőben. Bajnai Gordon délután megbeszélést folytat az izraeli parlament, a kneszet elnökével, Reuven Rivlinnel.
A keddi program része az is, hogy a magyar kormányfő találkozik az ellenzéki Kadima párt vezetőjével, Cipi Livni, volt külügyminiszterrel is.
Este a Jeruzsálem Színházban koncert lesz a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok 20. évfordulója alkalmából.
Bajnai Gordon szerdán a ciszjordániai Rámalláhba látogat. Félnapos programján megbeszélést folytat a Palesztin Nemzeti Hatóság vezetőivel, Szalám Fajjád miniszterelnökkel és Rijád al-Malki külügyminiszterrel.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!