Belföld

2009.06.19. 10:55

Morvai Krisztina a 2006-os rendőri brutalitásról készít jelentést

Tényfeltáró jelentést készít Morvai Krisztina EP-képviselő a 2006 őszén Budapesten történt tömeges rendőri brutalitásokról és az egyéb emberi jogi sérelmekről.

feol.hu

A Jobbik európai parlamenti (EP) mandátumot szerzett képviselője pénteken Budapesten bejelentette: az anyag elkészítése miatt levélben fordul a Legfelsőbb Bírósághoz, a legfőbb ügyészhez, az igazságügyi miniszterhez és az országos rendőrfőkapitányhoz, amelyben információkat kér az elmúlt időszak emberi jogsértéseivel kapcsolatban, és ezekről az ügyekről kérdéseket is feltesz az említetteknek - közölte Morvai Krisztina sajtótájékoztatón.
Hozzátette: tényfeltáró jelentésének és az azon alapuló javaslatainak célja, hogy Magyarországon valósággá váljanak az EU-ról szóló szerződés 6. cikkében foglaltak. Eszerint - közölte a politikus - az unió a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok és az alapvető szabadságjogok tiszteletben tartása és a jogállamiság elvein alapul, amely alapelvek közösek a tagállamokban.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!