Belföld

2009.08.25. 09:17

Elengedték a tarnabodi támadás miatt letartóztatott három férfit

Nem az a három férfi követte el a tavaly tarnabodi fegyveres és Molotov-koktélos támadást, akiket korábban előzetes letartóztatásba helyeztek a bűncselekmény miatt, ezért szabadlábra helyezték őket - jelentette be Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője kedden.

feol.hu

A dandártábornok a budapesti sajtótájékoztatón közölte: az adatok szerint a Debrecenben péntekre virradóra elfogott négy férfi követte el a tavaly szeptember 29-én történt Heves megyei fegyveres és Molotov-koktélos támadást, ezért az előzetes letartóztatásban lévő három férfit kedden szabadon engedték.
A tarnabodi támadással összefüggésben több emberen elkövetett emberölés kísérletének gyanúja miatt három férfit helyeztek előzetes letartóztatásba a bűncselekmény elkövetését követő napon tanúvallomások és nyomszakértői adatok alapján, de a pénteki elfogás után kiderült, hogy a támadást, amelyet végig a romák elleni támadássorozat részeként kezeltek, a most elfogott gyanúsítottak követték el, ezért a három férfi ellen megszüntetik az eljárást - mondta Petőfi Attila.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!