Belföld

2009.08.12. 09:56

Elhagyott épületeket is bontanak a közcélú munkások Tarnabodon

FMH - Közcélú munkások bontják az elhagyott, romos, sokszor életveszélyessé vált házakat a Heves megyei Tarnabodon - tájékoztatta szerdán az MTI-t a település polgármestere.

feol.hu

Olyan épületekről van szó, amelyek esetében a tulajdoni lapon szereplő tulajdonosok már nem is élnek, örököse nincs az ingatlannak, illetve esetükben földtulajdoni bejegyzés nem történt az elmúlt 30 évben - közölte Pető Zoltán.
Hat házat már elbontottak és még mintegy tíz, a faluképet is csúfító épület vár lebontásra - tette hozzá.
A hajléktalanná vált családokat befogadó faluként is ismertté vált 850 lakosú település az Út a munkához program keretében 90 közcélú munkást foglalkoztat, áprilistól december végéig, napi 8 órában. A munkások egy része végzi az elhagyott épületek bontását.
A polgármester tájékoztatása szerint, mindenki dolgozik a faluban, vagyis senki nem részesül rendszeres szociális segélyben.
Ez azt jelenti, hogy a befogadottak is dolgoznak. Jelenleg 8 olyan család lakik a községben akik a szociális tárca és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által közösen útjára bocsátott Befogadó falu program keretében telepedtek le a településen.
Az elbontott építőanyagot egyébként szabadon elviheti bárki. Nemcsak a helyiek, hanem a környező települések lakói is érdeklődnek a hasznosítható anyagok iránt - közölte Pető Zoltán.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!