Belföld

2009.09.28. 14:09

Ki segít a hitelkárosultakon?

A forint stabilizálása és erősödése a válságkezelő kormány tevékenységének is köszönhetően mintegy 400 milliárd forint megtakarítást eredményezett a hiteleket törlesztő embereknek - mondta Török Zsolt szocialista politikus, aki a Fidesz-KDNP képviselőinek hétfői tájékoztatójára reagált, amelyen az ellenzékiek azt mondták: az MSZP nem akar segíteni a hitelkárosultaknak.

feol.hu

Török Zsolt a Parlamentben tartott tájékoztatóján kifejtette: az Országgyűlés június 15-én törvényt fogadott el a hitelkárosultak védelméről, azonban "csak 188 igen szavazattal, mert az ellenzéki képviselők nem voltak bent az ülésteremben ezen a szavazáson, (...) nem segítettek a hitelkárosultak védelméről szóló törvény elfogadásában".

A Fidesz-KDNP szerint a szocialisták nem akarnak gyors segítséget nyújtani azoknak a hitelkárosultaknak, akik önhibájukon kívül kerülnének utcára, önhibájukon kívül veszítették el az állásukat.
Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetője és László Tamás (Fidesz) parlamenti képviselő azzal összefüggésben mondták ezt hétfői sajtótájékoztatójukon, hogy a hitelkárosultak megsegítésével kapcsolatos országgyűlési határozati javaslatukhoz a szocialisták - "saját magukkal is ellentmondásba keveredve" - olyan módosító indítványokat juttattak el az Országgyűlés elé, amelyekkel egyrészt ugyan támogatják a Fidesz-KDNP javaslatát, másrészt azonban "teljes mértékben elvetnék azokat a javaslatokat, amelyek valódi segítséget nyújtanának".

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!