Belföld

2009.12.28. 10:45

Hatmilliárdot utaltak át a kórházaknak

FMH - Végre pénzhez juthatnak a kórházak, igaz, az intézmények csak január elejétől használhatják föl az Egészségügyi Minisztérium által hétfőn átutalt hatmilliárd forintot.

MTI

Az átutalt összeget az intézmények 2010. január elejétől használhatják fel. A szaktárca közleménye szerint a kórházak januárban háromszor jutnak pénzhez: a hétfőn átutalt hatmilliárdon felül az év első hónapjában kapják meg az októberi teljesítmény után járó, valamint a novemberi járóbeteg-szakellátási, s az aktív és krónikus fekvőbeteg-ellátási szolgáltatásaik után járó finanszírozást is.
Ezzel kapcsolatban a szaktárca megjegyezte: ezzel a teljesítés és a finanszírozás közötti, eddigi három hónapos átfutási idő két hónapra rövidül.
Az Egészségügyi Minisztérium és a kórházi szakmai szervezetek október 7-én egyeztek meg a többletfinanszírozásról. E szerint a kórházak októberben 4,5 milliárdot, decemberben 6 milliárdot kaptak, januárban pedig a teljesítménynek megfelelő plusz egyhavi juttatásban részesülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!