Belföld

2010.07.25. 17:16

Arcát vállalva nyilatkozott a rendőrgázoló

"Én voltam a hibás, mert nem volt jogosítványom, és kergetőztem, nem álltam meg a rendőrnek" - többek között ezt mondta az a férfi, aki halálra gázolt egy 30 éves rendőrt Budapesten péntek. A gázolással gyanúsított férfi elfogásáról egy járókelő videót készített, melyet eljuttatott a Tv2-nek. A többszörösen büntetett előéletű férfit előzetes letartóztatása helyezték, mert a bíróság szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye.

feol.hu

„Történt egy eset, egy ember meghalt. Az, hogy sajnálom, az kevés, azzal nem lesz megoldva. Én voltam a hibás, mert nem volt jogosítványom, és kergetőztem, nem álltam meg a rendőrnek” - mondta a férfi,  hozzátéve, nem szándékosan gázolt, két rendőr pisztolyt fogott rá, menekülni akart, tolatás közben nem vett észre a járőrt. Ha nem mondják neki, hogy meghalt egy rendőr, akkor ő nem is tud erről.

„Utólag most azt mondom, hogy bár megálltam volna. Mert meghalt egy ember, oda egy embernek a családja, és oda egy elkövető személynek az élete, az úgymond karrierje. Tehát ez egy hatalmas veszteség.”

 

„Egy pohár sört ebéd után ittam valamikor, de az már több órának ezelőtt volt” – válaszolt az újságírók kérdésére.

Az ügyészség szándékos emberöléssel gyanúsítja a férfit, akinek nyilatkozatát ide kattintva megnézheti.


Videó az elfogásról

Az index.hu közzétett egy, a Tv2-nek eljuttatott felvételt, melyet egy arra járó autó utasai vették fel a BMW-s elfogásáról:


 (forrás: zalaihirlap.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!