Belföld

2010.07.01. 04:29

Széles közszolgálati kört érinthet az adózó végkielégítés

FMH - A minisztériumokból elbocsátandó kormánytiszviselőkön kívül pedagógusokat, orvosokat, ápolókat, de még a rendőröket is sújtaná a rendelkezés, hogy a két hónapot meghaladó végkielégítések csaknem száz százalékát adóként be kellene fizetni - írja csütörtökön a Népszabadság.

MTI

Az érdekképviseletek az Alkotmánybírósághoz fordulnak. A rendkívüli adó - amelynek bevezetéséről csak kedd este kaptak tájékoztatást az érdekképviseletek - a közszolgálatban dolgozó valamennyi munkavállalót érinti - mondta a lapnak Fehér József, a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezetének főtitkára.
Az intézkedés összességében több mint 680 ezer embert hozhat a korábbinál sokkal kedvezőtlenebb helyzetbe - hangsúlyozta a főtitkár, a szakszervezetek ugyanakkor változatlanul úgy vélik, hogy a végkielégítések összegének lefaragásával a kormány tömeges személycseréket készít elő.
A közigazgatási tárca által kezdeményezett konzultáción kiderült, hogy a 98 százalékos különadó visszamenőleges hatállyal érvényes, tehát azokra is vonatkozik, akik az év első felében távoztak végkielégítéssel a közszolgálatból - mondta Fehér József.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!