Belföld

2011.02.02. 09:13

Földrengés: nem károsodtak a fővárosi hidak

Budapest - A szombati, oroszlányi központú földrengés miatt nem keletkezett kár a fővárosi hidakban, a felüljárókban és az aluljárókban - közölte Budapesti Közlekedési Központ szerdán az MTI-vel.

MTI

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. szakemberei a 2011. január 29-ei földrengés utáni napon megkezdték a budapesti hidak állapotának ellenőrzését. AZ FKF Zrt. üzemeltetésében lévő 293 híd, felüljáró és aluljáró "szemrevételezéses vizsgálata" kedden befejeződött - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
   
Közölték: "a megvizsgált létesítményeken földrengés okozta sérülés nem észlelhető, a szerkezetekben kár nem keletkezett".
   
A földrengés szombaton 18 óra 41 perckor kezdődött, epicentruma Oroszlánytól pár kilométerre északra volt, de a fővárosban is észlelték. Személyi sérülés nem történt, viszont több ingatlanon repedés keletkezett, és az epicentrum közelében néhány kémény megdőlt.
   
Magyarországon 1985 óta nem történt ilyen erejű földrengés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!