Belföld

2011.03.25. 08:56

Tarlós: nem lesz kevesebb pénz a hajléktalan-ellátásra

Nem lesz kevesebb pénz a budapesti hajléktalanellátásra idén, a főváros a munkát "két profi szervezetre" bízza, amelyek további civil szervezeteket vonhatnak be a feladat ellátásába - közölte a főpolgármester a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában pénteken.

MTI

Tarlós Istvánt azért kérdezték a budapesti hajléktalanellátás jövőjéről, mert a Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy döntött, a főváros - nyolc hónapos felmondási idővel - szerződést bont a feladattal megbízott civil szakmai szervezetekkel, és a jövőben csak a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és a Menhely Alapítvánnyal kíván megállapodást kötni.
A televíziós műsorban a főpolgármester azt mondta: valószínűleg az említett "két profi szervezettel" köt a főváros megállapodást (a saját intézményén, a Budapesti Módszertani Szociális Központon kívül).
 Azt reméli - tette hozzá a főpolgármester -, hogy nem fogják a két szervezetet amatőrnek vagy rosszhiszeműnek nyilvánítani, mert mint fogalmazott, "ezek az emberek értik a dolgukat". Elmondta azt is, a két megbízott szervezetnek a "kötelessége és joga lesz", hogy bármelyik hozzáértő civil szervezettel megállapodjon vagy együttműködjön.
 A hajléktalanellátás átalakítását, illetve a szerződésbontásokat azzal indokolta, nem akarták, hogy "15-20 felé forgácsolódjanak a rendelkezésre álló szűk források", és várakozásaik szerint így hatékonyabb lesz a feladat ellátása is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!