Belföld

2011.05.04. 10:28

Szociális konzultáció - Az MSZP alternatív kérdéssort javasol

Az MSZP szerint demagóg és szakszerűtlen az a kérdéssor, amelyet a kormány a szociális konzultáció alkalmával küld az embereknek, a szocialisták ezért alternatív kérdéssort állítottak össze.

MTI

Korózs Lajos elnökségi tag szerdán sajtótájékoztatón elmondta: javasolják, hogy a kormány inkább arról kérdezze meg az embereket, egyetértenek-e a táppénz csökkentésével, a munkanélküli ellátás időtartamának mérséklésével, a munkavállalói végkielégítések megadóztatásával, a próbaidő meghosszabbításával, a sztrájkjog korlátozásával, valamint azzal, hogy megteremtsék a munkások indoklás nélküli elbocsátásának lehetőségét.
A szocialisták arra is rákérdeznének: egyetértenek-e az emberek azzal, hogy a túlórapénz kifizetése nélkül hosszabbítsák meg a munkaidőt; azzal, hogy csökkentsék az éjszakai és a hétvégi bérpótlékot, illetve a kismamák szabadságát; egyetértenek-e azzal, hogy befagyasszák a közalkalmazottak és a köztisztviselők bérét; egyetértenek-e az özvegyi nyugdíj megszüntetésével; támogatják-e a rokkantnyugdíj kivezetését a társadalombiztosítási nyugellátás rendszeréből, továbbá támogatják-e a korengedményes és a korkedvezményes megszüntetését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!