Belföld

2011.06.20. 15:16

Büntetőeljárási törvény - Az MSZP visszautasítja a Fidesz nyílt hatalmi fenyegetését

Az MSZP elutasítja azt a nyílt politikai fenyegetést, "amit a Fidesz-frakciója tett és amelyre rákontrázott a Ház elnöke az emelvényről" - jelentette ki Kovács Tibor MSZP-s képviselő Lázár János hétfői napirend előtti felszólalására sajtótájékoztatón reagálva.

MTI

 A szocialista politikus szerint Kövér László "a Ház elnökéhez méltatlan módon szólalt meg ebben a kérdésben."
Kövér László hétfőn a Fidesz frakcióvezetőjének, a büntetőeljárási törvénnyel kapcsolatos napirend előtti felszólalása közben a bekiabáló MSZP-s képviselőkhöz fordulva úgy fogalmazott: "akit nem érint még ez a probléma, az addig is legyen szíves csendben maradni."
Lázár János napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy szerinte a politikai elittel szembeni közbizalom visszaszerzése, a korrupció elleni valódi küzdelem megindulása a tétje a büntetőeljárási törvény tervezett változtatásának. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a javaslat támogatói ahhoz járulnak hozzá, hogy a Kulcsár-ügy, a Tocsik-ügy, a Postabank-ügy ne ismétlődhessen meg. Mint mondta, az elmúlt nyolc évben a szocialista párt olyan büntetőpolitikája érvényesült, amely lassú, enyhe és kivételező volt, az emberekben ezért az az érzés alakult ki, hogy a politikusok szabadon lophatnak, csalhatnak, hazudhatnak; tetteiknek nem lesz büntetőjogi következménye.
 Ezzel kapcsolatban Nyakó István (MSZP) hétfőn újságírók előtt úgy reagált: valóban volt ilyen időszak, méghozzá az Orbán-kormány utolsó évei," hiszen Kaya Ibrahim, Joszip Tot és társai valóban nem jutottak el abba a stádiumba az akkori legfőbb ügyészség nyomozása után, hogy igazságszolgáltatás elé került volna az ügy. Pont az elmúlt parlamenti ciklus nem volt az, amikor bármilyen ügy, amit a rendőrség, vagy az ügyészség elővett, az hatalmi szándékból le lett volna nyomva."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!