Belföld

2011.06.15. 10:46

Hunvald-ügy - Nem évült el a közokirat-hamisítás a 13 vádlott ügyében

Nem évült el a közokirat-hamisítás a Hunvald-ügy 13 vádlottjának esetében - mondta ki a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen szerdán.

MTI

A Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármester és 24 társa ellen ingatlanpanamák, hivatali visszaélés, hűtlen kezelés, vesztegetés, csalás és más bűncselekmények vádjával folyó ügyben az elsőfokú büntetőper kezdetén, ez év áprilisában a Fővárosi Bíróság (FB) úgy határozott: 13 vádlott esetében elévült a közokirat-hamisítással kapcsolatos vád.
Az ügyészség azonban fellebbezett az elévülésről szóló elsőfokú határozat ellen, ennek a tábla szerdán helyt adott, így e 13 emberrel szemben is folytatódik a Hunvald-ügy elsőfokú büntetőpere az FB-n.
A tábla szóbeli indoklásában hangsúlyozta, hogy ezzel a döntéssel nem foglalt állást a 13 vádlott bűnösségéről, kizárólag arról, elévült-e a cselekmény, amellyel vádolják őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!