A legjobb játékfilm az Utolsó idők lett

<b>FMH</b> - Tegnap ért véget az egyhetes 40. Magyar Filmszemle, az öt kategóriában versengő alkotások díjazottjait szintén kedden este ismertették. Idén főleg az elsőfilmeseknek állt a zászló.

feol.hu

A mozibajáró közönséget leginkább érdeklő műfaj persze a nagyjátékfilm, e kategória legjobbja, az Aranyorsó-díjas Mátyássy Áron Utolsó idők című alkotása lett, mely arról szól, hogy egy fiú hogyan áll bosszút autista nővére megerőszakolásáért. A fődíj mellett az alkotás megkapta a legjobb filmzene és a Diákzsűri Zöld holló-díját is.
A legjobb rendező a Tréfa című film alkotója, Gárdos Péter lett, a legjobb közönségfilm nem nagy meglepetésre a Valami Amerika 2. A legjobb első filmnek járó Simó Sándor-díjon az Intim fejlövés és a Papírrepülők osztoznak.
                     
A legtöbb díjban Pater Sparrow 1 című filmje részesült: a vágó, Kiss Wanda kapta a legjobb vágásért járó Aranyolló-díjat, Lányi Fruzsina, Pater Sparrow és Varga Judit osztoznak a legjobb látványtervezés díján, Csáky Attila vihette haza a produceri díjat (ezt megosztva kapta az 1-ért és a Papírrepülők-ért), Tóth Widamon Máté pedig az operatőri díjat kapta meg a film fényképezéséért.
 
A legjobb férfi színésznek járó elismerést Lukáts Andor vihette haza a Príma primavérá-ban és a Mázli-ban nyújtott alakításáért. A legjobb női színész a Majdnem szűz főszereplője, Ubrankovics Júlia lett. A legjobb forgatókönyvíró díját a Mázli szerzőjének, Hegedűs Bálintnak ítélték. A legjobb hangmérnök Major Csaba lett, aki a Mázli-n, a Pinprick-en és a Valami Amerika 2-n is dolgozott.

A tévéfilmes, kisjátékfilmes, dokumentumfilmes, tudományos-ismeretterjesztő filmes kategóriák díjazottjairól, illetve a szemléről bővebben ide kattintva olvashat!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!