Sok volt az ittas biciklis

Fejér megye - Harminckilenc szonda színeződött el a hétvégi közúti ellenőrzések során a megyében. Sérüléses balesethez nyolcszor kellett vonulni.

feol.hu

 A fokozott közúti ellenőrzések során harminckilenc ittas közlekedővel szemben intézkedtek a rendőrök. Közülük huszonöten nyilatkozaton ismerték el alkoholfogyasztásukat, heten enyhén, hárman közepesen és ketten súlyosan ittasak voltak.
 
A harminckilenc ittas vezető közül kimagaslóan nagy - huszonkettő - volt a kerékpárral közlekedők száma. Az ellenőrzött sofőrök között két tehergépkocsis, egy segéd-motorkerékpáros és egy quados is volt, a tizenhárom személygépkocsi vezető mellett.
 
Az ittas vezetők legnagyobb részét a várakozásokkal ellentétben a pénteki és a szombati napon szűrték ki.
 
Etyek - Dávidmajori bekötőúton, pénteken egy balesetet szenvedett gépkocsi vezetőjénél színeződött el a szonda. A személyautó egy motorkerékpárral ütközött. A motorkerékpáros kivilágítatlanul közlekedett a szűk és hibásan kivilágított úttesten, mikor ismeretlen körülmények között ütközött a vele szemben közlekedő gépkocsival. A motorkerékpár két utasa nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az autó vezetőjénél az alkoholteszt pozitív eredményt mutatott, mindkét sofőr ellen büntetőeljárás indult. 
 
Ezen kívül még hét sérüléssel végződő közlekedési baleset történt. A négy súlyos, és három könnyű kimenetelű balesetben négy személy súlyos, négy pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!