Amerre lassulhat a forgalom...

FMH - A 6-os és a 7-es úton is csomópont építés miatt lehet lassításra számítani hétfőn az autóval közlekedőknek, akik itt további információkat olvashatnak az utakról.

feol.hu

Az 1-es főúton Tatabányánál csomópontépítés, Almásfüzítőnél pedig útépítés okoz félpályás lezárást, a munkaterületeknél jelzőőrök segítik a forgalmat.

 

A 2-es főúton Dunakeszinél félpályás lezárás érvényes, mert a 20-as km-nél egy új csomópont épül.


A 4-es főúton Újfehértó közelében, Ajaknál, Kisvárda és Fényeslitke között útépítők dolgoznak, a 314-320 km között több helyen van útszűkület és sebességkorlátozás. A Kisvárdáról Mezőladányba vezető úton építési munka miatt csak a félpálya járható, irányonként váltakozva halad a forgalom.

 

A 6-os főúton Érdnél félpályás lezárás érvényes, mert a 19-es km-nél egy új csomópontot építenek.

 

A 7-es főúton Gárdony és Székesfehérvár között út- és csomópontépítés miatt kell lassítani, az 55-61 km között számos munkaterületet kell kikerülni.

 

A 10-es főúton Pilisvörösvárnál kátyúznak, Nyergesújfalunál útépítés, Süttőnél pedig közműfektetés okoz útszűkületet, illetve félpályás lezárást.

 

A 31-es főúton Jászberény és Jászjákóhalma között a 81-es km-nél csomópontot építenek, a 84-86 km között pedig a vízvezeték-hálózatot bővítik. A munkaterületeknél 30 és 40 km/h-s sebességkorlátozás érvényes.

 

A 47-es főúton Hódmezővásárhely és Algyő között jelentősen leszűkül az útpálya, napközben gyakori a torlódás.

 

Az 51-es főúton Dunapatajtól Kalocsáig tart még a félpályás lezárás, az útépítés mentén csak 40 km/h-s sebességgel haladhatnak.

 

Az 52-es főúton Solt és Dunaföldvár között felújítják a Kis-Duna feletti hidat. Az 59-es km-nél továbbra is csak egy sáv járható, és jelzőlámpa szabályozza az áthaladást. A hídon 7.5 t súlykorlátozás és 2.5 m szélességkorlátozás érvényes, ezért az ennél nagyobb járművekkel a dunaújvárosi Pentele-híd felé kell kerülni.

 

Az 55-ös főút bajai a Türr István hídján a 103–104 km között felmarták a burkolatot, a déli konzolt lezárták, az északi konzolon váltakozó irányú a forgalom, jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

 

Az 55-ös főúton Pörbölynél, Bátaszéknél és Alsónyéknél félpályás lezárás mellett épül az új útszakasz, a szabadon maradt sávon jelzőlámpás irányítással halad a forgalom.

 

A balatoni komp tegnap óta egy órával tovább közlekedik: Szántódról reggel 7-től este 8-ig, Tihanyból pedig fél 8-tól este fél 9-ig, óránként indítják.
(forrás: Magyar Közút)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!