Miénk a tó, nem adjuk! - A politikusok nyerőautomatának nézik az országot!

Sukoró - Családi napot szerveztek szombaton a sukorói evezőspályára, oda, ahol vitatott körülmények között kaszinóberuházást terveznek. A piknik később tiltakozó gyűléssé alakult.

Tihanyi Tamás



Akarja, hogy politikusaink a hátunk mögött egyezkedjenek  a jövőnket befolyásoló beruházásokról, hogy mindez súlyosan veszélyeztesse a tó rendkívül érzékeny ökológiai egyensúlyát, hogy az épületek elcsúfítsák a partot, hogy növekedjék a bűnözés, a prostitúció és a kábítószer-kereskedelem? Azok találkoztak, akik e kérdésekre  nemmel válaszolnak.  A családi délután érdemi részében  előadók léptek sorban az emelvényre. Egyikük, Lányi András professzor, az Élőlánc Magyarországért Mozgalom  elnökségi tagja  emlékeztetett arra: a Gyurcsány-kormány tagjai (akik szerinte nyerőautomatának használták az országot) utolsó ülésükön sürgősséggel fogadták el azt a  kormányrendeletet, amellyel a hatósági ügyintézés szempontjából kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánították a King's City nevű projektet, ám a megyei főügyészség a terület csereügylete körül számos szabálysértést tárt fel. Lányi szerint a saját kormányunktól, saját hatóságainktól kell megvédenünk magunkat, s csak az összefogásban rejtőzhet megoldás.
A délután során a szervezők ezernél több tiltakozó aláírást gyűjtöttek össze az eseményre látogatók között.  


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!