Szociális boltok már Fehérváron és Bicskén is

FMH - A fővárosban indultak, majd vidéken is egyre-másra nyíltak a Magosz által kezdeményezett szociális boltok, ahol magyar élemiszereket kínálnak maximált áron. A megyében Bicskén és Székesfehérváron kezdték meg az árusítás csütörtökön egy-egy üzletben.

Zsohár Melinda

Reggel nyolckor a megyeszékhelyen, a Selyem utca 1-es számú üzlet nyitott meg szociális boltként, különösebb hírverés nélkül. Délelőtt már híre szaladt, mivel szolidabb az árak, mint másutt. A szociális bolt minősítést csak azok az üzletek nyerhetik el, amelyek elfogadják és betartják a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetk Országos Szövetsége (Magosz) feltételeit. A magyar gazdáktól bizonyos árnál alacsonyabb áron nem kérheti a terméküket, s bizonyos százaléknál magasabb haszonkulcsot nem alkalmahatnak a termék értékesítésekor. 
- Táci tejet árusítunk automatából, bármilyen kicsi mennyiség vásárolható belőle, friss, fölözetlen _ mondja Juhász Attila üzlettulajdonos. Krumplit Seregélyesről hoztunk, őszibarackot Bicskéről, s igyekszünk mindent Fejér megyéből beszerezni, hogy ne utazzon messziről az áru. A pékáru Polgárdiból származik, s magyar ásványvizeket, üdítőket forgalmazunk az említett kondíciókkal. Úrhidai szódavizet is kínálunk, s keressük az egyéb lehetőségeket.
Bicskén az Akácfa utca 1-es szám alatti 100 négyzetméteres bolt avatásán megjelent Jakab István Magosz-elnök és Konrád Istvánné, a Magosz gazdasszonytagozatának elnöke. Az óbarki illetőségű Konrádné szervezi országszerte a szociális bolthálózatot, koordinálja a halásztelki országos raktárba érkező termékek elhelyezését.
_ Tejautomatánkba a Bicskei Mezőgazdasági Zrt. Etyek-ödönmajori tehenészetéből kerül naponta a friss tej, a zöldség, gyümölcs mind magyar termék, s közelből származó termelői tojást kínálunk - mondja Szigli István bolttulajdonos. - Tárgyalunk méz, pirospaprika, húskészítmények forgalmazásáról, természetesen magyar gazdáktól és termelőktől szerezzük be azokat is. A felvásárlás és az üzleti haszonkulcs alkalmazása az ismert szigorú szabályok alapján történik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!