Útfejlesztések a régióban - 3 milliárdra pályázhatnak

Székesfehérvár - Három milliárd forint jut a következő időszakban belterületi közútfejlesztésre a régióban, a pályázatokat augusztus végéig lehet benyújtani.

Ármás János

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Közép-dunántúli Regionális Operatív Programja keretében  ismét pályázhatnak az önkormányzatok  saját kezelésben lévő belterületi útjaik fejlesztésére. A kiírás szerint az új belterületi gyűjtőutak, az autóbuszöblök felújítása-, illetve kialakítása, a csapadékvíz elvezetése ugyanúgy előnyt élvez az elbíráláskor, miként a közlekedésbiztonságot szogáló csomópontok (átépítések, gyalogos átkelők modernizálása), parkolók és járdák építése, a kerékpárforgalmat segítő beruházások megvalósítása és az akadálymentesítés.
Az ÚMFT pályázaton a bekerülési költség 70 százalékát lehet vissza nem térítendő támogatás formájában megszerezni. Az egyes projektek 50-250 milliós összeggel támogathatók, kivételt jelentenek 400 millió forintig  azok az elképzelések amelyek országos főutak levezetésével, azok csomópontjaival foglalkoznak. Az elbírálás feltélei a korábbi időszakhoz képest szigorodtak, ezek elsősorban a már meglévő infrastruktúrális és műszaki beruházásokat jelentik. Pályázni augusztus 31-ig lehet,  információk a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!