Inkább az egészség, mint egy luxusnyaralás - ezt választanák a közép-dunántúliak?

FMH - Egy felmérés szerint a közép-dunántúli lakosok a legoptimistábbak az országban.

feol.hu

Az Egészségrecesszió kutatás eredményei ugyanis azt mutatják, hogy mind az életkörülmények, mind a boldog családi élet, a jó egészségi állapot, az emberi kapcsolatok, illetve a munka és a tanulmányok terén is - néhány éven belül - egyértelmű pozitív változásra számítanak az itt élők. 

A Béres Egészség Hungarikum Program reprezentatív felmérése országos és régiós szinten vizsgálta meg, hogy a gazdasági válság idején milyen változások következnek be a magyarok egészségtudatában. A kutatás rámutat: a többség azzal számol, hogy a lakosság egészségi állapota romlik a recesszió hatására. Egészségtudatosságunk azonban gyenge lábakon áll: saját egészségi kilátásaink tekintetében optimistán nyilatkozunk, miközben nem élünk az egészségmegőrzés módszereivel. A Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém megyékben élők magas aránya (91 %) vallja, hogy jó egészségi állapotban könnyebb átvészelni a gazdasági nehézségeket is. 

Míg az emberek nagy többsége autót vagy luxusnyaralást választana ajándékként, a Közép-Dunántúlon élők fele jobban örülne egy egészségmegőrző utalványnak. Az országban kapott többi válaszhoz képest ez az érték valamivel magasabb; ami a régióban élők egészségtudatosságának a bizonyítéka - állapítja meg a felmérés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!