Menekülési útvonal: mikrohitelprogram

Székesfehérvár - A kis- és mikrovállalkozások támogatásáról tartott sajtótájékoztatót kedden a Fidesz városi szervezetének elnöke.

Kocsis Noémi

Sajtótájékoztatót tartott ma Cser-Palkovics András, a Fidesz városi szervezetének elnöke a Malomházban. Elöljáróban elmondta, a frakció üdvözli, hogy  - ugyan csak 2009 végén -  elindul a városban egy vállalkozói mikrohitel program, húszmillió forintos forrással. Ez az önerőnek tekinthető, viszont remények szerint kétszáz millió forint "megforgatásához" vezethet Székesfehérváron. A jövő május végéig 2,99 százalékos kamatkedvezményt adó mikrohitelprogram különösen a kisvállalkozásoknak - kb. 4-6 ezer ilyen van a városban - jelenthet menekülési útvonalat a válságban, tette hozzá Cser-Palkovics.
Az elnök megemlítette még, hogy egy aktuális törvénymódosítás csökkenti a jövőben az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok intéző- és felügyelőbizottságainak létszámát és a tagok javadalmazását. Ezzel pénz - éves szinte több millió - takarítható meg akkor is, ha érdekeket sérthet, mondta el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!