Présinger: soha nem bundáztam

Budapest - A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága keddre idézett be három utánpótlás válogatott labdarúgót, közöttük Présinger Ádámot a fogadási botrány miatt.

Matók János

Beindult a korábban lassan döcögő  és reagáló Magyar Labdarúgó Szövetség szekere a Németországban kirobbant, majd az Európában egyre szélesebb körre kiterjedő fogadási botrányban. Az MLSZ illetékesei nem tehettek mást, mint ismeretlen tettes ellen megtették a feljelentést. Saját hatáskörben az első meghallgatásokra kedden került sor, amikor is a fegyelmi bizottság   elnöke, Retteghy István és az MLSZ jogi alelnöke, Helmeczy László  elé az NB II-es Szigetszentmiklós ügyvezetőjét, Potoczki Tamást, valamint három utánpótlás válogatott futballistát, Pintér Ádámot, Somodi Bencét és a Videoton FC védőjét, Présinger Ádámot   idézték be. Ez utóbbi két játékost még a 2008 október 15-én rendezett Szlovákia-Magyarország Alpok-Adria Kupa találkozó miatt, ahol 4-1-re kikaptunk.

Ugyanis mindkét játékost megkeresték, hogy adják el, a magyarok veszítsék el a mérkőzést. A  kapus Somodinak - aki tudja, hogy ki  kereste meg -  konkrétan 3000 eurót kínáltak fel, amíg Présingerrel eddig nem jutottak el.
- A meghallgatáson is csak azt tudtam mondani, mint korábban: a meccs előtt egy nappal, amikor éppen Győrben tartózkodtam, telefonon hívott  fel egy számomra ismeretlen ember,  aki magyar nyelven azt kérte, hogy adjuk el a találkozót. Csak eddig jutottunk, mert azonnal közöltem, hogy szó se lehet róla, s kinyomtam a készüléket. Azóta nem is kerestek.   Ennyit tudtam elmondani a meghallgatáson, s ezt jegyzőkönybe is vették, amit a tájékoztatás szerint továbbítanak a Nemzeti  Nyomozó Irodához. Az ominózus  találkozón végig a pályán voltam, sajnos simán kikaptunk. Tiszta a lelkiismeretem, soha nem bundáztam, azt elítélendő dolognak tartom - mondta Présinger. 
Somodi is lelkiismerete tisztaságát hangoztatta, amíg Pintér - akit a tavalyi szerbmagyar 8-0 arányú meccsről kérdeztek volna - nem jelent meg.  Potoczki a Kapovölgye elleni MK mérkőzésekről  beszélt: a csapatát akarták megvesztegetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!