Tízezreket fizethet, ha kint hagyja a lombzsákot!

Székesfehérvár - Pénteken vitték el utoljára a családi házak elől a Lomb feliratú, átlátszó zsákba tett zöldhulladékot. Hétfőtől közterületen elhelyezett, illegális hulladékként kezelik a zsákokat.

Klecska Ernő

A polgármester hivatal kommunális és környezetvédelmi irodája jövő héten már ellenőrzi a családi házas övezetekben, hogy hol vannak még kint maradt zsákok. Nem büntetnek, hanem figyelmeztető levelet dobnak be a postaládákba, felhívják a tulajdonos figyelmét, hogy 10 nap áll rendelkezésére, hogy elvigye a közterületről a zsákokat. Csak akkor bírságolnak, ha a figyelmeztetés ellenére sem vitték el a ház elől az összegyűjtött zöldhulladékot. A büntetés 1500 és 50 ezer forint közt lehet. A kommunális irodán kívül a városgondnokság és a közterület-felügyelők is ellenőrzik a december 4-e után kikerült zsákokat.
Az illegális hulladéklerakással kapcsolatban bárki illetékmentesen tehet bejelentést - derül ki az önkormányzat honlapjáról. A szakiroda ilyenkor először megkísérli a hulladék tulajdonosát beazonosítani, szükség esetén az illetékes rendőrhatóságnál feljelentést tesz, s ha a szemét tulajdonosa nem deríthető ki, a területét kötelezik a felszámolásra és a hulladéklerakóra történő elszállítására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!