Warvasovszky, a támogatásokról

Székesfehérvár - A csütörtöki közgyűlés előtt az elfogadásra javasolt közfoglalkoztatási tervről és a város hagyományos szociális ellátásairól tartott sajtótájékoztatót a polgármester.

Kocsis Noémi

Warvasovszky Tihamér szerdán városházi sajtótájékoztatóján arról beszélt, a manapság széles körben tapasztalható egyéni, családi krízishelyzeteket többféle megoldással igyekszik enyhíteni az önkormányzat. Ezek egyike a közgyűlésen elfogadásra javasolt Út a munkába közfoglalkoztatási terv, amely jelenlegi állása szerint 388 fehérvári munkátlannak jelenthet segítséget. (Az egy évvel ezelőtti terv még 300 közcélú foglalkoztatottal számolt.) Köztük is a történyi előírásoknak megfelelt tartósan munkanélkülieknek, akik e foglalkoztatási formában kifejezetten városüzemeltetési feladatokat látnak el, de nem csak azt. A diplomásoknak ugyanis intézményeiken és civil szervezeteiken keresztül például adminisztrátori, szociális munkás, vagy programszervező munkát is juttathatnak.
Kincses Zsolt Dávid, a szociális ellátási és gyermekvédelmi iroda vezetője a város hagyományos szociális ellátási rendszeréről beszélt, az elmúlt négy év igénylői körének tükrében. Minden formát egybevetve  az oktatási jellegű támogatásoktól, ösztöndíjaktól az iskolatej programon keresztül a lakhatási hozzájárulásig  összesen hatvanezer alkalommal avatkozott be Székesfehérvár önkormányzata, ha valaki a hivatalhoz fordult segítségért. Lapunk kérdésére, hogy miért hullanak ki még így is egyesek a városi szociális hálóból, a polgármester úgy reagált, hivataluknak is igazodni kell az érvényes jogszabályi környezethez (ezen belül például a jövedelemhatár kritériumokhoz), de minden esetben keresik a megoldást. Ha valaki nem fér bele az egyik támogatásba, próbálunk neki másikat keresni, mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!