Nem tanúskodtak a labdarúgók

Címkék#vidiper

Folytatódott hétfőn délelőtt a Székesfehérvári Városi Bíróságon a Videoton FC Kft. működésével kapcsolatosan az a több, mint két éve kezdődött persorozat, amelynek során egykori ügyvezetőket és játékosügynököket vádol az ügyészség adócsalással, okirathamisítással, számviteli rend megsértésével.

Tihanyi Tamás

A vád szerint a labdarúgók alkalmazásánál a szerződéskötésekkel jogszabályokat sértettek azért, hogy a kötelező járulékok kifizetését megkerüljék.  Alacsony összegű munkaszerződéseket kötöttek, ám cégeken és ügynökökön keresztül fiktív szerződésekkel fizették ki a focistákat, áll a vádiratban.  Az elmúlt év utolsó tárgyalási napján könyvelőt és adószakértőt hallgatott meg a bíróság, hétfőre ismert játékosokat idéztek tanúskodásra két vádlott, G. A. egykori klubigazgató  és G. L. korábbi ügyvezető  ügyében.
Sárközi Ilona bírónő beszámolt róla: az elmúlt, november 30-i tárgyalás óta a bíróság több labdarúgó adóbevallását bekérte az illetékes adóhivataloktól. Majd ezek után sorban hívta  tanúskodni K. A., K. D., H. T., K. A., F. Zs., Gy. T., Cs. Cs. és  V. Z. labdarúgókat, sportáguk ismert képviselőit. Z. Z. Ausztráliában tartózkodik, de S. Zs. sem tudott megjelenni a fehérvári tárgyalóteremben. Ám akik eljöttek, azok sem tanúskodtak. Ugyanis az eljárás korábbi szakaszában őket is vádolta  az ügyészség okirathamisítással és adócsalással, ám velük szemben  megrovás mellett  megszüntették az eljárást. Így minden idézett labdarúgót megillette a hallgatás joga, s mindannyian sorban megtagadták a tanúvallomást.
A per márciusban szakértő meghallgatásával folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!