Sebestyén Júlia a 13. helyen végzett Vancouverben

FMH - A vancouveri téli olimpia keddi napján szépen szerepelt Sebestyén Júlia női műkorcsolyában, Bene Márton pedig a 71. helyen végzett férfi óriás-műlesiklásban.

MTI

 

A negyedik olimpiáján szereplő Sebestyén szépen futott, egy hibát vétett, s 57,46 ponttal zárt. A 2004-es Európa-bajnokság győztese egyetlen rontását a tripla flip ugrásnál követte el, melyből két lábra érkezett a jégre. Az élen a dél-koreai világbajnok Kim Ju Na áll.
Férfi óriás-műlesiklásban az olimpiai újonc Bene mindkét futamon célba ért, s végül a győztes svájci Carlo Janka összidejétől közel 30 mp-cel elmaradva lett a 71.
Janka sikere nem nevezhető meglepetésnek, hiszen a fiatal svájci síző a tavalyi vb-n is megnyerte ezt a számot. Mögötte két norvég, Kjetil Jansrud és a harmadik vancouveri érmét begyűjtő Aksel Lund Svindal végzett.
A nap során további négy számban osztottak érmeket. A női sílövők váltóversenyét a címvédő oroszok nyerték magabiztosan Franciaország és Németország stafétái előtt. Az északi összetett csapatainak viadalában is a négy évvel ezelőtti győztes osztrák négyes diadalmaskodott, mögötte az amerikai és a német csapat ért célba.
A síakrobaták női krossz számában hazai győzelem született a vb-első Ashleigh McIvor révén. A kanadai versenyző a döntőben a norvég Hedda Berntsent és a francia Marion Josserand-t utasította maga mögé.
A legnagyobb visszhangot a férfi gyorskorcsolyázók 10.000 méteres versenye váltotta ki, miután a legjobb időt futó, 5000 méteren győztes holland Sven Kramer egy pályaváltásnál rossz sávba sorolt be, amiért utólag kizárták. Az aranyérmet ezek után a dél-koreai Li Szeung Hun nyakába akasztották, az ezüst az orosz Ivan Szkobrevhez, a bronz pedig a címvédő holland Bob de Jonghoz került.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!