Kitüntették Rácz Lajost, a Szondi SE. tisztújító közgyűlést tartott

FMH - Május 6-án, a magyar sport napján tartotta tisztújító küzgyűlését a H. Szondi SE. Délelőtt a fővárosban, az önkormányzati miniszter által korábban alapított elismerést, a Magyar Sportért Díj harmadik fokozatát vehette át Rácz Lajos birkózó világbajnok, az egyesület edzője.

Silye Sándor

A H. Szondi György SE. csütörtökön tartotta tisztújító közgyűlését.
A közgyűlés résztvevői elsőként ifj. Tombor István, a nemrég elhunyt birkózó szakember  emléke  előtt tisztelegtek néma felállással és főhajtással. Ezt követően a közgyűlés levezetője, Szentes Lázár bejelentette, hogy Rácz Lajos, az egyesület birkózó világbajnoka, olimpiai ezüstérmese, jelenleg a szakosztály edzője délelőtt a fővárosban a Magyar Sportért Díj harmadik fokozatát vehette át.
- Meglepett és meghatott az elismerés, különösen az esett jól, hogy az egyesület terjesztett fel erre, így tudom, közös munkánknak volt értelme  - mondta  a díjazott.
Ezt követően sorban tárgyalták a napirendi pontokat, amelyben szó esett az elmúlt esztendő értékeléséről, a  pénzügyi helyzetről, az idei tervekről. A közgyűlés módosította az alapszabályt, majd új elnökséget választott. A beszámolókat a 9 szakosztály munkájáról a jelenlévők elfogadták, a terveket támogatták. Bár a hivatalban lévő elnökségnek még egy évig szólt a mandátuma, az operatív munka javítása érdekében a tagok lemondtak, az alapszabályt módosították. Az eddigi 11 fős elnökség helyett az egyesületet a jövőben heten irányítják. Elnök Szentes László, elnökhelyettes Nagy Lajos, az elnökség tagjai: Böröcz Tiborné, Rácz Lajos, Volsik János, Kékesi Mihály, Balogh András. A Szondi Sportdíjat, az aranygyűrűt Kékesi Mihály, Balogh András kapta, elismerést vehetett át Volsik János, Gurubi Lajos, Balogh Zoltán, Mészáros Gabriella, Marosán Anita, Sió Attila.  Birkózó szakosztály különdíját  Meiszter Katalin és Gubacsi János vehette át a közgyűlésen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!