Szeptembertől megyei közigazgatási hivatalok

FMH - Ismét megyei közigazgatási szervezetek működnek majd. Újra lesz törvényességi kontroll az önkormányzatok felett. Dorkota Lajos hivatalvezető lehet.

Tribolt Lajos

Megszűnnek a regionális, területi államigazgatási hivatalok és szeptember elsejétől ismét megyei közigazgatási hivatalok működnek majd. E hivatalok hatáskörében újra ott lesz az önkormányzatok törvényességi felügyelete, azaz megszűnik a mai áldatlan állapot, hogy senki nem ellenőrzi, milyen döntéseket hoznak a helyi önkormányzatok.
A közigazgatási hivatalokhoz rendelik a dekoncentrált szervezeteket, s együtt alkotják majd a megyei kormányhivatalokat.
A kormányrendelet tartalmazza, hogy a közigazgatási hivatal vezetője minisztériumi főosztályvezetői besorolású kormánytisztviselő, akinek megbízása a kormány megbizatásának idejére szól. A hivatalvezető helyettese főtitkári címet visel majd, minisztériumi főosztályvezető-helyettesi besorolású, határozatlan időre kinevezett kormánytisztviselő lesz.
Lapunk úgy értesült, hogy a hivatalvezető politikai beosztás lesz, míg a főtitkári szakmai. Nem hivatalos forrásból azt tudtuk meg, hogy a hivatalvezetői posztra legesélyesebb Dorkota Lajos országgyűlési képviselő, Dunaújváros alpolgármestere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!