Fantasztikus, megérdemelt győzelem az alcoás lányoktól

Székesfehérvár - Az Alcoa női kézilabda-csapata a bajnoki nyitányt a Békécsaba gárdája ellen kezdte szombaton a Köfém-csarnokban.

Silye Sándor

Alcoa FKC RightPhone-Békéscsaba 38- 31 (19-17)

Székesfehérvár, 600 néző, vezette: Medve, Nagy.

Alcoa: TRIMMEL - Azari 3, AMORIM 3, TILINGER 11 (4), Horváth, TRISCSUK 10 (1), VINCZE 6, csere: Cziráky (kapus), Zsigmond, Vascsuk 4, Rádl 1, Becséri

Békéscsaba: Veress - Bódi 3, NIKOLAJENKO 12 (5), KAMPER 7, Tóth 2, Szekeres 1, Kelemen 2, csere: Tothova (kapus), Glusica 4, Cifra, Drávai,

A bajnoki nyitány feszültsége ott tükröződöt mindkét edző arcán. A vendégek voltak az esélyesebek, masszívabb, "válogatottabb" társulat volt az övék. A fehérvári együttesben a fiatalok mellett a jó alapot jelentő igazolások is bemutatkozhattak.

Szekeres lövésével, Trimmel védésével, Triscsuk góljával kezdődött a találkozó. Sőt, rövidesen Kriszta mesterhármassal jelezte: újra itt van... Jól védekeztek a hazaiak, Trimmel is jól fogott, vezetett az Alcoa. Emberhátrányban is gólt szereztek a lányok, igaz, hetesből, de a gól az gól.  A 15. percben egyenlített a Békéscsaba (8-8), bejött Vascsuk, nosza, hamar ki is állították. Trimmel remekléseit láthattuk, de a 19. percben átvette a vezetést a vendég (10-11), ám 2 perc múlva újra itt volt az előny, sőt háromra nőtt az. Mint kiderült, több örömre már nem volt oka az alföldieknek.

Remek 30 perc után vártuk a folytatást.  Triscsuk nyitotta a gólok sorát, majd négyre nőtt a vezetés nagysága, sőt, öt lett belőle.  A hatnak örültünk, de még sok idő volt hátra. Marconák lettek a látogatók, gyémánt keménységgel igyekeztek dolgozni saját kapujuk előtt, de a hét ide hatott, csakhogy még mindig több, mint 10 perc volt a végéig (48. perc: 31-24). Fogytak a percek, maradt a hétgólos vezetés, majd nyolcast kapott az ellen, aztán kilenc volt ide, fantasztikusak voltak a csajok!  Megérdemelten verték meg nagynevű ellenfelüket. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!