Elrabolt magyar - Lázadók kezében van Papp István élete

FMH - Papp István elrablói vélhetően olyan katonák, akik elcsalt pénzükhöz akarnak így hozzájutni. Van velük kapcsolat.

Tihanyi Tamás

"Ha a helyzet értelmetlennek látszik, próbálj meg legalább te értelmesnek látszani!" ez a Kant-idézet  olvasható a pákozdi Katonai Emlékparkban   azon a világoskék ENSZ lobogón, amit Papp István adományozott  a békefenntartást bemutató tárlatnak. Az értelem erejére most nagy szükség van ahhoz, hogy a baracskai férfi hazakerülhessen. A fejleményeket igyekeztünk lényegre törően összefoglalni, mert nagyon sok az egymásnak ellentmondó információ. Annyi biztos, hogy az ENSZ szakemberei (is)  tovább dolgoznak a magyar kiszabadításáért, a Papp Istvánnal készült telefonos interjú hangját elemzik, hogy minden kétséget kizárjanak: ezt kedden a New York-i magyar állandó ENSZ-képviselet közölte az mti-vel. Pozitív jelnek tekintik, hogy az emberrablók a Dabanga rádión keresztül jelentkeztek, mert a legutóbbi (az érintettek kiszabadulásával végződő)  dárfúri emberrablási esetben is ezt a csatornát alkalmazták  - áll a képviselet közleményében.
A világszervezet helyi csoportja szorgalmazza szudáni válságkezelő csoport felállítását, s hosszabb tárgyalásokra készülnek fel. A helyzetet bonyolítja, hogy a hétfőn este jelentkezett emberrablókról kiderült: a szudáni hadsereg lázadói, akik a jelenlegi kormányt hibáztatják azért, mert befektetéseik eltűntek egy összesen 175  millió dolláros kárt okozó piramisjátékban. Földért és pénzért cserébe értéktelen utalványokat kaptak.     

Papp Istvánról ide kattintva olvashat bővebben!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!