Kődobálás a Hosszúsétatéren: januárban folytatódik a tárgyalás

Székesfehérvár - Az öt fiatal ellen - akik kövekkel dobáltak meg egy fehérvári házat, amelyben megsérült egy kislány - életveszélyt okozó testi sértés ügyében folyik az eljárás, a pert elnapolták.

Kovalcsik Katalin

Mórocz Emil tanácsvezető bíró csütörtökön új tárgyalási napot jelölt ki, amelyen meghallgatja a videoszakértő véleményét, valamint egy új tanút is beidéz abban a  perben, amelynek tárgya  egy 2008. augusztus 19-én történt bűncselekmény. Öt szkinhed, vagy  csupán szimpatizáns fiatal - akiket  életveszélyt okozó testi sértéssel vádolnak -  a fehérvári  Hosszúsétatéren kővel dobálta meg a  64-es számú házat. Az egyik ablakon beröpülő kő eltalált egy kislányt, akit az édesapja súlyos fejsérüléssel vitt azonnal a megyei kórházba, ahol megoperálták a koponyasérült gyermeket. Szerencsére  a kislány  jól van, nincs maradandó károsodása.
A szeptember  28-iki tárgyaláson a fiatalok elmondták, nem azzal a szándékkal indultak a Hosszúsétatéri házak felé, hogy bárkinek  sérülést okozzanak.  A területen működik a térfigyelő kamera, amelynek felvételein látszik, hogy a nyolc-tíz tagú társaságból  többen hajítottak követ az érintett lakóház felé. A januári  tárgyaláson valószínűleg már elhangzanak a perbeszédek is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!