Visszaélések, trükközés a vízműnél - a Mal is olcsóbban kapta a vizet

Siófok - Leleplezte az előző vezetés visszásságait a Dunántúli Regionális Vízmű új vezérigazgatója, aki szerdai sajtótájékoztatóján azt ígérte: vége a kivételezésnek, pazarlásnak.

S. Töttő Rita

Elkészült a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) nyár elején kirobbant végkielégítési botránya után elrendelt teljes átvilágításának előzetes eredménye, melyet siófoki sajtótájékoztatóján mutatott be Winkler Tamás, a cég új vezetője. Az elemzésből kiderült: a kolontári vörösiszap-katasztrófában érintett MAL Zrt. például több mint 300 millió forinttal rövidítette meg a DRV Zrt. költségvetését, a vállalat ugyanis még 2010-ben is az 1976-os szerződés alapján, kedvezményes áron szolgáltatta a vizet a MAL számára. De a cég előző vezetésének törvénytelen intézkedéseire, pazarló cégvezetési politikájára, végkielégítési trükközéseire, valamint előnytelen és törvényellenes szerződéskötési gyakorlataira is fény derült. 
Bevett gyakorlat volt a díjtartozások esetében a kettős mérce alkalmazása: miközben kivételezett keveseknek elengedték a díjtartozásokat, addig a kisfogyasztókon az utolsó fillérig  bevasalták a hátralékot - hangzott el a sajtótájékoztatón. A DRV Fejér megyei településeken is szolgáltat: Adony, Bakonykúti,  Beloiannisz, Besnyő, Enying-Alsótekerespuszta,  Ercsi Sínatelep,  Fehérvárcsurgó, Füle,  Gárdony, Agárd, Dinnyés, Iszkaszentgyörgy,  Isztimér, Guttamási, Iváncsa, Kápolnásnyék, Kincsesbánya, Kulcs, Lepsény, Magyaralmás, Mezőszentgyörgy, Moha, Nadap, Pákozd, Pázmánd, Pusztaszabolcs, Rácalmás, Sárkeresztes, Sukoró, Velence, Vértesacsa, valamint  Zichyújfalu területén vannak fogyasztói. 
  Az átvilágítás eredményeinek ismertetése után Winkler közölte: a visszaélések évekig súlyos kihatással lesznek a vállalat pénzügyi helyzetére, ezért drasztikus lépéseket terveznek. A vezérigazgató elmondta: első intézkedéseinek egyike, hogy megszüntette a korábban ötfős igazgatóságot, ahol szükséges volt, személycserét hajtott végre és  befagyasztotta a közbeszerzéseket. A sajtótájékoztató végén Winkler Tamás jelképesen is tiszta vizet öntött a pohárba.

A témával a Napló részletesen foglalkozik, a cikk ide kattintva olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!