A legfőbb adózókat látta vendégül a város

Székesfehérvár - A legnagyobb fehérvári adófizető cégek vezetőivel találkozott szerdán a Hiemer-ház házasságkötő termében Cser-Palkovics András, a város polgármestere.

Klecska Ernő

A találkozón a város polgármestere és Égi Tamás alpolgármester mellett a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökhelyettese, a fehérvári Lehrner Lóránt és a regionális fejlesztési ügynökség (KDRFÜ) vezetője, Temesvári Balázs is ott volt. A korábban a fehérvári Volksbankot vezető Lehrner Lóránt a fejlesztéspolitika változásairól, Temesvári Balázs  pedig a közép-dunántúli lehetőségekről tájékoztatta a résztvevőket.

 

A találkozó annak a konzultációsorozatnak a része, amelyet a város vállalkozóival folytat Székesfehérvár önkormányzata - mondta Cser-Palkovics András polgármester. A város vezetése 2011. január 15-e után, az új Széchenyi-terv megjelenését követően újabb konzultációkat tervez - jelentette be a regionális fejlesztési tanács elnöki tisztét is betöltő politikus, aki kérdésünkre elmondta: Székesfehérvár iparűzési adóbevétele a tervezettnek megfelelően alakul, s idén meghaladhatja a 9 milliárd forintot.

A megyeszékhely első embere kiemelte: a város és a vállalkozások egymásra vannak utalva. Székesfehérvárnak különösen fontosak a termelő cégek, a városnak sokat segített a válságos időszakban is a stabil és kiszámítható iparűzési adóbevétel.

 A sikeres együttműködéshez azonban a városnak igazi partnerségben kell segítenie a legkisebb vállalkozástól kezdve egészen a nagy foglalkoztatókig mindenkit - szögezte le.

A szerdai évzáró rendezvényen a legjelentősebb városi adófizető cégek képviselői főleg a pályázati és fejlesztési lehetőségek iránt érdeklődtek.

Több kérdés is elhangzott például a közösségi közlekedés támogatásáról és az exportra gyártó cégek előtt álló lehetőségekről. E kört egyébként a Denso Magyarország Kft., az Alföldi Tej Beszerző és Értékesítő Kft., a PCE Paragon Solutions Kft., az IBM Data Products System, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft., a Bericap Kft., az OTP Bank Nyrt., a Magyar Telekom Nyrt., a Loranger Ipari Park Kft., a Philips Industries Magyarország Elektronikai Gyártó és Kereskedelmi Kft., az Alcoa-Köfém, a Videoton Holding Zrt. a Sapa Profiles, a Raiffeisen Bank és a Győri Keksz Kft. vezetői képviselték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!