BAR-listára került az önkormányzat

Székesfehérvár -Saját hibáján kívül és nem mellékesen a törvény rendelkezései ellenére a rossz adósok úgynevezett BAR listájára került a város önkormányzata.

Klecska Ernő

A  város vezetésének meglepetését csak fokozta, hogy bár a törvény kizárólag magánszemélyek és vállalkozások  feltételét engedi  a korábban Bankközi Adós- és Hitelinformációs Rendszer (BAR), újabban azonban Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) elnevezésű, az adósokat minősítő listára, az önkormányzat mégis rákerült. Mindjárt kétszer is, mert egyszerre szerepel a nagatív és a pozitív, azaz a rossz és a jó adósok  listáján is - erősítette meg értesülésünket Égi Tamás, a város gazdasági ügyekért felelő alpolgármestere.
A tényről a város számlavezetője nem tudott, másoknak viszont feltűnt és csak hosszas nyomozás után derült ki: a cigány kisebbségi önkormányzat által lízingelt autó ügye áll a háttérben. A települési és a kisebbségi  önkormányzat korábban közös adószámon volt, de ezt a helyzetet az azóta megváltozott törvény már rendezte.  Ezt, az adósság rendezését várja el  a város vezetése is a kisebbségi önkormányzattól - hangsúlyozta az alpolgármester, aki egyébként nem kívánt a szövevényesnek tűnő  ügy részleteivel foglalkozni. Mint végezetül elmondta: a város hamarosan lekerülhet a listákról, hiszen eleve jogellenesen került fel oda.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!