Lejtett a pálya, így kevés lövési lehetőség adódott

Értékes győzelemmel hangolt a Sapa Fehérvár AV19 együttese a grazi kirándulásra, a Mihály Árpád vezérelte kék-fehérek, hosszabbítás után diadalmaskodtak a Salzburg ellenében.

Tóth Bence

Kevin Primeau vezetőedző érthető módon örült, hogy miután Mihály visszanyerte régi formáját, már három eredményes sorral rohamozhatják az ellenfelet. A salzburgiak ellen két találatot jegyző  erdélyi születésű Mihályt a mérkőzést követően percekig éltették a szurkolók: "Jólesik a szimpatizánsok elismerése, sérülésemet követően ugyanis nehezen találtam meg régi formámat."
A hazai pálya előnyével most már úgy néz ki élni tud a Sapa, hiszen az elmúlt négy találkozóból hat pontot szereztek Vasék. Idegenben már más a helyzet, ugyanakkor bizakodásra adhatot okot, hogy otthon a Graz csapata a legkevésbé veszélyes alakulat. A Fehérvár és a Graz idei szezonban lejátszott összecsapásaiból az osztrákok kerültek ki győztesen, a megyeszékhelyen 4-3-ra, míg Stájerország fővárosában 2-1 arányban diadalmaskodtak. A tabellán ehhez képest négy ponttal előzik meg Ladányiékat. Graz közelsége miatt vasárnap délelőtt még egy edzéssel hangolódtak a srácok, sorukban tudva újra Sofron Istvánt. Fehérvári kiállítással indult a találkozó, melyet  gyorsan értékesítettek  a hazaiak Tremblay révén 1-0. Úgy nézett ki, hogy a vezetőbíró a kék-fehérek büntetőpadra küldésével kívánja kozmetikázni a hazaiak nem éppen fényes emberelőnyös statisztikáját... Sorozatban jutottak Tokajiék a kiállítás sorsára, így kettős emberelőnyben törvényszerű volt az újabb fekete-fehér találat Norris révén 2-0. A 2.  harmad elején elúszni látszott a találkozó, P.  Harrand talált be,  3-0, ám Johannson szépítő találata reményre adott okot 3-1. A záró harmad 52. percében kapták Palkovicsék az első fórt(!), de  közelebb lopózniuk  már nem sikerült.

 
Graz 99ers (osztrák)-Sapa Fehérvár AV19 3-1 (2-0, 1-1, 0-0)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!